362
Ο Ελον Μασκ στην πρόσφατη εμφάνισή του στο Met Gala του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης | REUTERS/Brendan Mcdermid

«Θύμωσε» ο Μασκ με τους Δημοκρατικούς και θα σταματήσει να τους ψηφίζει

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 10:58
Ο Ελον Μασκ στην πρόσφατη εμφάνισή του στο Met Gala του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης
|REUTERS/Brendan Mcdermid

«Θύμωσε» ο Μασκ με τους Δημοκρατικούς και θα σταματήσει να τους ψηφίζει

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 10:58

Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι άλλαξε γνώμη και πλέον θα ψηφίζει τους Ρεπουμπλικανούς αντί για τους Δημοκρατικούς.

«Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Ετσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικανούς», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τώρα παρακολουθώ να εξελίσσεται η εκστρατεία που κάνουν με τα βρώμικα κόλπα τους εναντίον μου», έγραψε ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που θέλει να αγοράσει το Twitter, αλλά η εξαγορά δεν έχει ακόμα προχωρήσει.

Βέβαια, δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη η μεταστροφή του Μασκ, καθώς είναι γνωστές οι συντηρητικές πολιτικές απόψεις του, ιδίως από την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει τους πλούσιους και την πρόθεσή του να δώσει περισσότερα φορολογικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται από εργάτες-μέλη συνδικάτων.

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος δήλωσε πρόσφατα ότι θα αντιστρέψει την απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, όταν ολοκληρώσει την εξαγορά της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το Twitter «έχει επηρεαστεί» από την Ακροαριστερά, καθώς η έδρα του βρίσκεται στην Καλιφόρνια, γνωστή για τις προοδευτικές πολιτικές της.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Μασκ, η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 6,8%, ενώ η εταιρεία του απομακρύνθηκε από τη σύνθεση ενός δείκτη βιωσιμότητας, ο οποίος παρακολουθείται στενά.

Στο Twitter, οι χρήστες τον ειρωνεύτηκαν με τη φράση «τον καημένο τον Ελον», προκαλώντας τη μητέρα του να τον υπερασπιστεί: «Καημένε Ελον. Κανένας προοδευτικός δεν θα αγοράζει πια τα αυτοκίνητά σου, όταν υπάρχουν τόσο πολλές, πιο πλούσιες επιλογές», απάντησε ειρωνικά.

Η μητέρα του Μασκ επέκρινε μερικές από τις αναρτήσεις ως «ελεεινά σχόλια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρολ ή για σχόλια που έγιναν από ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών.

Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία του, που πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητά της στην Καλιφόρνια, μετακίνησε την έδρα της από την προοδευτική πολιτεία στο υπερσυντηρητικό Τέξας.

Ο Μασκ μετακίνησε την προσωπική κατοικία του από την Καλιφόρνια στο Τέξας, όπου δεν επιβάλλεται πολιτειακός φόρος εισοδήματος.

Οπως είπε ο ίδιος, πούλησε μετοχές της Tesla, οικονομικής αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να πληρώσει φόρους και να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter που πρότεινε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...