587
Ο Παύλος Πολάκης, με το χαρακτηριστικό του ύφος, μαζί με την άλλη πιστή στον κασσελάκειο ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη | INTIMEnews

Θύελλα αντιδράσεων για Πολάκη: «Είναι χυδαίος, λέει ανοησίες» – «Εχει ξεφύγει»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 11:22
Ο Παύλος Πολάκης, με το χαρακτηριστικό του ύφος, μαζί με την άλλη πιστή στον κασσελάκειο ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη
|INTIMEnews

Θύελλα αντιδράσεων για Πολάκη: «Είναι χυδαίος, λέει ανοησίες» – «Εχει ξεφύγει»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 11:22

Η ιταμή επίθεση Πολάκη, που ξεπέρασε ακόμη και τον αψύ εαυτό του, στη βουλευτή Αχαΐας και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Σια Αναγνωστοπούλου, με ισχυρισμούς περί μεσολάβησης του για προνομιακή χορήγηση αντιικού φαρμάκου στην ίδια και τον σύζυγό της, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και από συναδέλφους του ιατρούς που αδυνατούν να δεχθούν όχι μόνο τέτοιους είδους πρακτικές, αλλά και το «κουρέλιασμα» κάθε έννοιας ιατρικού απορρήτου, φόρα-παρτίδα στα social media.

«Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά», σχολίασε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειριαώς) Ματίνα Παγώνη.

«Νομίζω –συνέχισε- ότι το κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει. Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα, είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν Covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε».

«Νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι ξέφυγε, γιατί αυτό δεν κάνει καλό ούτε στους ασθενείς, ούτε στους υπουργούς», επέμεινε η κυρία Παγώνη και αποκάλυψε ότι έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται να έχει «περάσει» από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη η εικόνα «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει λάθος πράγματα έτσι. Ποιος γιατρός θα κινδύνευε να κάνει λίστα;» διερωτήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο σχόλιό της για την ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Οξύτερος για το νέο «χτύπημα» Πολάκη εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι όλα αυτά τα κάνει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη.

«Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο κ. Πολάκης, έχουν μια εσωκομματική κόντρα, αυτό δεν με ενδαφέρει καθόλου» είπε, κάνοντας λόγο για «χυδαία ανάρτηση», καθώς αποκαλύπτει απόρρητα ιατρικά στοιχεία της κυρίας Αναγνωστοπούλου, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο βουλευτής  είναι γιατρός και έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Πλεύρης διέψευσε κατηγορηματικα τον ισχυρισμό του κ. Πολάκη περί μεσολάβησης (βλ. «μέσο») για τη χορήγηση του αντιικού φαρμάκου στη Σία Αναγνωστοπούλου και τον σύζυγό της:

«Εγώ -είπε- δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του όσο ήμουν υπουργός παρά μόνο στα θέματα τα κοινοβουλευτικά»,  ενώ όπως εξήγησε, «τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης, που τα λέει με την ανοχή του κ. Κασσελάκη. Για την κυρία Αναγνωστοπούλου, όπως και για όλους τους ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση από γιατρό και η Επιτροπή ενέκρινε αν πληρούσαν τα κριτήρια σε διαδικασία που ολοκληρωνόταν σε 24 ώρες. Η κύρια Αναγνωστοπουλου προς τιμή της ακολούθησε τη διαδικασία όπως όλοι οι πολίτες», ξεκαθάρισε.

«Ο κ. Πολάκης λέει ανοησίες, όλα γίνονταν βάσει επιτροπής. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη με κριτήρια. Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης, που λειτουργεί ως μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, έβγαινε ο Πολάκης και έβριζε και υπηρχε ανοχή, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη», παρατήρησε χωρίς να κρύβει την οργή του ο κ. Πλεύρης.

«Είναι γιατρός και επιλέγει να επιτεθεί στην κυρία Αναγνωστοπούλου σε θέμα που σχετίζεται με την υγεία της. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας και κατέληξε στο σχόλιό του λέγοντας :

«Τα αντιικά δεν ήταν ό,τι γουστάρει ο Πολάκης ή ο Πλεύρης. Υπήρχαν κριτήρια. Είναι χυδαίο αυτό που υπονοεί και για μένα, ότι καθόμουν σε μια καρέκλα και έβλεπα τις αιτήσεις και έλεγα ότι αυτός δεν θα πάρει επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...