549
Ο Μίλτος Τεντόγλου με την ελληνική σημαία στο «Σταντ ντε Φρανς» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/BIRNTACHAS DIMITRIS

Θρυλικός -και ξανά χρυσός- Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 22:33
Ο Μίλτος Τεντόγλου με την ελληνική σημαία στο «Σταντ ντε Φρανς»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/BIRNTACHAS DIMITRIS

Θρυλικός -και ξανά χρυσός- Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 22:33

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πια ένας έλληνας θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων: κατέκτησε, το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο «Σταντ ντε Φρανς», το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, το πρώτο για την Ελλάδα στο Παρίσι 2024 και είναι νόμιμο πλέον να λέμε ότι είναι ο σπουδαιότερος έλληνας αθλητής όλων των εποχών.

Τρία χρόνια μετά την εποποιΐα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο 26χρονος πρωταθλητής του μήκους επανέλαβε τον άθλο του. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, στην ιστορία του άλματος εις μήκος, μόνο ο θρυλικός Αμερικανός Καρλ Λιούις είχε καταφέρει να υπερασπιστεί τον ολυμπιακό του τίτλο.

O Μίλτος Τεντόγλου στο «χρυσό» άλμα του, στα 8,48 μ. (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Η σύγκριση δεν είναι υπερβολική. Ολη τη χρονιά (θυμηθείτε τι έκανε στο Πανευρωπαϊκό Στίβου στη Ρώμη στις αρχές του περασμένου Ιουνίου) αλλά και με την εμφατική και άνετη εμφάνισή του στο Παρίσι, στη διεκδίκηση πια μιας θέσης στο πάνθεον των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Τεντόγλου απέδειξε πως είναι πια και αυτός σε άλλο επίπεδο, μια κλάση πάνω από τον ανταγωνισμό στο αγώνισμά του.

Συζητώντας με τον προπονητή του, τον Γιώργο Πομάσκι, πριν από τη δεύτερη και καθοριστική προσπάθειά του (INTIMENEWS)

Σε αντίθεση, άλλωστε, με τον τελικό του Τόκιο, όπου το χρυσό κατακτήθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο άλμα, το βράδυ της Τρίτης ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε πολύ σταθερά, σίγουρα και αξιόπιστα τον αγώνα —και έτσι το πήγε ως το τέλος:

Ο Τεντόγλου είχε μια πρώτη προσπάθεια στα 8,27 μ., η οποία τον έφερε αμέσως εκείνη τη στιγμή στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ιταλό Φουρλάνι (8,34 μ.), και έπειτα —αφού τα είπε και με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι—, έκανε το μεγάλο άλμα που του έδωσε την πρωτιά και «τρόμαξε» τους αντιπάλους του: 8,48 μ.

 

Ακολούθησε ένα τρίτο άλμα στο 8,24 μ. και ένα τέταρτο στα 8,36 μ. —όσο δηλαδή ήταν η επίδοση του Τζαμαϊκανού Πίνοκ, ο οποίος στο μεταξύ είχε προσπεράσει τον Φουρλάνι στη δεύτερη θέση— και ένα πέμπτο στα 8,31 μ.

Η έκτη προσπάθεια —και ενώ είχε ήδη εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο— ήταν άκυρη. Ας ήταν. Ο Μίλτος Τεντόγλου δημιούργησε και πάλι μεγάλες στιγμές για τον ελληνικό στίβο, για τον ελληνικό αθλητισμό, για τη χώρα όλη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω, μια επίδοση, για μένα», είπε μετά τον αγώνα του ο πάντα cool Μίλτος Τεντόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τον χρυσό Ολυμπιονίκη συνεχάρη με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι χαιρέτισε με ανάρτησή του στα social media και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...