201
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το τρόπαιο του τουρνουά | EPA/Jorge Reyes

Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο «Los Cabos Open»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 10:45
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το τρόπαιο του τουρνουά
|EPA/Jorge Reyes

Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο «Los Cabos Open»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 10:45

Ο πρώτος τίτλος σε τουρνουά για τον Στέφανο Τσιτσιπά το 2023 ήρθε στο μακρινό Μεξικό. Ο έλληνας πρωταθλητής του τένις ολοκλήρωσε ιδανικά την επιστροφή του στα κορτ, καθώς κατέκτησε το τουρνουά «Los Cabos Open», επικρατώντας στον τελικό του Αυστραλού, Αλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-4.

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στο 2023 και ο 10ος στην καριέρα του, ενώ με αυτήν την επιτυχία από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο επωνομαζόμενος «Tsitsifast» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Μινόρ (Νο 19 στον κόσμο) και μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες έκαναν από ένα break σχετικά νωρίς, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 3-2 και 4-3. Στο όγδοο γκέιμ ο Τσιτσιπάς «έσπασε» ξανά το σερβίς του Αυστραλού και αφού προηγήθηκε 5-3, έφθασε στην κατάκτηση του σετ, μετά από 39 λεπτά.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό: ο Τσιτσιπάς έκανε break στο πρώτο και στο ένατο γκέιμ, ενώ ο Ντε Μινόρ «απάντησε» στο έκτο γκέιμ «σπάζοντας» το σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος έφθασε με σχετική άνεση στην επικράτηση, μετά από 48 λεπτά.

Ο τίτλος αυτός έβαλε και 117.617 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Πλέον μετρά περίπου 3.320.000 ευρώ ως χρηματικά βραβεία καριέρας. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...