278
H εικόνα σε μία από τις αίθουσες του σχολείου | ilialive.gr/ YouTube

Θλιβερές εικόνες στον Πύργο: Βάνδαλοι διέλυσαν τα πάντα στο 4ο Γυμνάσιο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 14:10
H εικόνα σε μία από τις αίθουσες του σχολείου
|ilialive.gr/ YouTube

Θλιβερές εικόνες στον Πύργο: Βάνδαλοι διέλυσαν τα πάντα στο 4ο Γυμνάσιο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 14:10

Εικόνα θλίψης και καταστροφής αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής η διευθύντρια και οι καθηγητές στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου. Βάνδαλοι –δυστυχώς, όχι μόνο εξωσχολικοί, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις– είχαν διαλύσει τα πάντα σε τουλάχιστον δέκα αίθουσες του σχολείου, βάζοντας και φωτιά στα θρανία. Σπασμένες πόρτες και παράθυρα, καμένες κουρτίνες, αναποδογυρισμένα θρανία και παντού έντονη η μυρωδιά καμένου.

Ηταν τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής, που σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο, οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Επισκέφτηκα το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και συνάντησα μια εικόνα πολύ δύσκολη. Στο ένα μέρος η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου να κλαίνε και στο άλλο μέρος πολλοί βανδαλισμοί.

»Μια έντονη μυρωδιά καμένου, σπασμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια , σπασμένα ηλεκτρικά καμένες κουρτίνες, αναποδογυρισμένα θρανία, μια απίστευτη βιαιότητα. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους μαθητές που έκαναν τους βανδαλισμούς και ειδικά στους γονείς τους και να τους πω ότι καταστρέφοντας το σχολείο τους είναι σαν να καταστρέφουν το σπίτι τους, είναι σαν να βάζουν φωτιά στο μέλλον τους.

»Θέλω να τους παρακαλέσω να σκεφτούν την καταστροφή που έκαναν, να προβληματιστούν και να μετανιώσουν. Προχωρήσαμε σε όλους τους νόμιμους τρόπους για να βρεθούν ποιοι τα έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο κ. Φωτεινόπουλος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο προγραμματισμός των επισκευών ξεκινά άμεσα, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των μαθητών για το πώς θα συνεχιστεί η μαθητική διαδικασία, μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...