153
| https://epoa.eu/europride/europride2024/

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 34χρονος για δημόσιο κάλεσμα σε διαδήλωση κατά του EuroPride 2024

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 12:26
|https://epoa.eu/europride/europride2024/

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 34χρονος για δημόσιο κάλεσμα σε διαδήλωση κατά του EuroPride 2024

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 12:26

Συνελήφθη την Πέμπτη στη Σταυρούπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 34χρονος ο οποίος σε συνέντευξή του σε  τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό , καλούσε σε διαδήλωση κατά του EuroPride 2024, παρά τη σχετική αστυνομική απαγόρευση τέτοιου είδους διαδηλώσεων.

Πέρα από την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού, η  συνέντευξη με το κάλεσμα του 34χρονου αναρτήθηκε και σε άλλους ιστότοπους και βεβαίως στα social media.

To απόγευμα της Πέμπτης, ο 34χρονος εντοπίστηκε έξω από την οικία του στην περιοχή της Σταυρούπολης. Στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και εισήλθε στο διαμέρισμά του, όπου και τελικά συνελήφθη, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή, σε συνδυασμό με έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και για απείθεια.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία, υου ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...