192
|

Θεσσαλονίκη: Εφυγε πλήρης ημερών ο Γιάννης Λογοθέτης, «Η φωνή των γηπέδων»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 12:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγε πλήρης ημερών ο Γιάννης Λογοθέτης, «Η φωνή των γηπέδων»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 12:06

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αθλητικογράφος Γιάννης Λογοθέτης «αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη χρυσή εποχή των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αγώνων και στην αθλητική δημοσιογραφία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Ο εκλιπών υπήρξε η εμβληματική φωνή της Βόρειας Ελλάδας στους ραδιοφωνικούς δέκτες τις δεκαετίες ’60 – ’80, μεταδίδοντας με τον δικό τρόπο του τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης, μέσω της συχνότητας της ΕΡΑ.

Γεννημένος το 1932 στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στις εφημερίδες Δράσις, Ελεύθερος Λόγος, Βραδυνή, Ελληνικός Βορράς, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι «όσο το κοινό, όσο και οι παίκτες που μεσουράνησαν στα γήπεδα την περίοδο εκείνη, τον είχαν ταυτίσει με την ενημέρωση γύρω από το ποδόσφαιρο, και όλοι αναγνώριζαν το ήθος, την καλλιέργεια, την ευγένεια και την αφοσίωσή του στην αθλητική δημοσιογραφία».

Το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τον είχε τιμήσει το 2009 για την προσφορά του.

«Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το πανάξιο μέλος της και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος», καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης.

Η κηδεία του Γιάννη Λογοθέτη θα γίνει τη Δευτέρα, στις 10.30 π.μ., από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...