228
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμη μία ημέρα το campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης | YouTube / thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Με επεισόδια στο ΑΠΘ ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 16:38
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμη μία ημέρα το campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
|YouTube / thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Με επεισόδια στο ΑΠΘ ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 16:38

Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όταν, έχοντας ολοκληρώσει πορεία στο κέντρο της πόλης, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ, καθώς και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, μπροστά από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούν τον χώρο, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησε σε δύο προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών διασπάστηκαν μέσα στο campus και ο  «πετροπόλεμος» συνεχίστηκε μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους περιμετρικά του κτιρίου. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν – για άλλη μία φορά – μπροστά από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, επεκτάθηκαν σχεδόν σε όλο το πανεπιστήμιο, έγραψε η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr.

Στο ΑΠΘ έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των εστιών από τις φωτιές στους κάδους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «σε εξωτερικό χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών» ενώ για τα επεισόδια «πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις δύο ατόμων».

Η πορεία είχε καλεστεί ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...