333
Ο Σπύρος Πέγκας το 2018 με τον δήμαρχο τότε Γιάννη Μπουτάρη. Τώρα διεκδικεί ο ίδιος τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Και επίσημα υποψήφιος για δήμαρχος ο Σπύρος Πέγκας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 15:33
Ο Σπύρος Πέγκας το 2018 με τον δήμαρχο τότε Γιάννη Μπουτάρη. Τώρα διεκδικεί ο ίδιος τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Και επίσημα υποψήφιος για δήμαρχος ο Σπύρος Πέγκας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 15:33

Καθώς απέχουν οκτώ μήνες και οκτώ ημέρες από τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών –που θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου– το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχει οριστεί: ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, θα έχει αντίπαλο τον Σπύρο Πέγκα, πρώην αντιδήμαρχο επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Πέγκας, επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης της διοίκησης Μπουτάρη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο. Κατεβαίνει δίχως κομματικό χρίσμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συνεννοήσεις για διακριτική στήριξη της υποψηφιότητας τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σε συνάντηση που διοργανώθηκε παρουσία δημοσιογράφων της πόλης, ο Πέγκας τόνισε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που συμπεριλαμβάνει πολλούς ανθρώπους.

«Δεν πιστεύω στον δήμαρχο σωτήρα που θα έρθει να σώσει την πόλη, αλλά σε μία ομαδική, πολυσυλλεκτική προσπάθεια που απαιτεί αφοσίωση και δουλειά για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να μπει και πάλι σε μία τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας», είπε ο κ. Πέγκας, για να συμπληρώσει:

«Η καθημερινότητα στην πόλη, με βασικούς άξονες την καθαριότητα τη φροντίδα του δημόσιου χώρου και την κινητικότητα (κυκλοφοριακό) θα είναι οι βασικές προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Μία πολιτική με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που θα συμπεριλαμβάνει τα θέματα της κοινωνικής κατοικίας, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της φροντίδας των ευάλωτων ομάδων, του δημόσιου σχολείου, της οικογένειας και του παιδιού θα πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της επόμενης δημοτικής παράταξης. Η κλιματική αλλαγή και η ευρωπαϊκή πράσινη ατζέντα, η αστική ανθεκτικότητα, οι κοινωνικές ανισότητες, η συμπεριληπτικότητα και η μάχη των ταυτοτήτων, όπως και η νέα μορφή εργασίας είναι βασικές παράμετροι μιας συνεκτικής πολιτικής αστικής ανάπτυξης του 21ου αιώνα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέγκας, έχει ξεκινήσει ένα διάλογο, μια δημόσια διαβούλευση εδώ και καιρό με ανθρώπους και δημιουργικές ομάδες της πόλης με σκοπό τη δημιουργία μίας μεγάλης συμμαχίας για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθεί το όνομα της παράταξης και οι πρώτες υποψηφιότητες δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...