306
Μεγάλη φωτιά στο κτίριο όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους | IntimeNews

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Δύο διασωληνωμένοι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 15:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/05/22 18:31
Μεγάλη φωτιά στο κτίριο όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους
|IntimeNews

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Δύο διασωληνωμένοι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 15:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/05/22 18:31

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, αιτία, σε αίθριο του Επιμελητηρίου. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, με τους υπαλλήλους να εγκαταλείπουν ασφαλείς το κτίριο.

Στο σημείο επιχείρησαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με σαράντα πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από το κτίριο απομακρύνθηκαν 44 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και 30 μαθητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο φροντιστήριο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έξι άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα, και δύο διασωληνωμένοι. Αλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δύο διασωληνωμένοι είναι ηλικίας 20 και 35 ετών.

Οπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα Voria.gr, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μεταφέρθηκαν και δύο αγοράκια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια. Στον 12χρονο χορηγήθηκε και οξυγόνο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία.

Οσοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

Αχιλλέας Χήρας / IntimeNews

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, επί της Αριστοτέλους και της οδού Εγνατίας. Οπως δήλωσε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, οι έντονοι καπνοί μεταφέρθηκαν στα κτίρια των Επιμελητηρίων καθώς σε ένα ακόμα κτίριο επί της Εγνατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε από τρία διαφορετικά σημεία, από την Αριστοτέλους, από τη Σολωμού και από την Εγνατία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...