302
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Εσπασαν το πόδι οδηγού απορριμματοφόρου επειδή τους ενοχλούσε ο θόρυβος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 10:02
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Εσπασαν το πόδι οδηγού απορριμματοφόρου επειδή τους ενοχλούσε ο θόρυβος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 10:02

Θύμα άγριας επίθεσης από δύο άτομα έπεσαν εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών –ο οδηγός του απορριμματοφόρου– να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 9:30 το πρωί της Τρίτης στην οδό Αγαμέμνονος την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με δράστες δύο άτομα που διαμαρτύρονταν ότι  ενοχλούνταν από τον θόρυβο του οχήματος.

Αρχικά έσπρωξαν τους δύο υπαλλήλους του δήμου που μετέφεραν έναν κάδο και μόλις κατέβηκε ο οδηγός του απορριμματοφόρου από το όχημα, επιτέθηκαν και σε αυτόν. Με μία λαβή τον έριξαν στο πεζοδρόμιο και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να του σπάσουν το πόδι.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, ο οποίος είναι συμβασιούχους υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με πρόγραμμα οκτάμηνης διάρκειας, γλίτωσε από τη μανία των δραστών χάρη στην επέμβαση περίοικων που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με μέριμνα της διοίκησης του δήμου στο Κέντρο Υγείας, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του. Η αποθεραπεία του αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες.

«Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι να φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης και να δέχονται αναίτια βίαιη επίθεση από άτομα, τα οποία προφανώς είχαν ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο. Ο τραυματισμένος εργαζόμενος βγήκε για το μεροκάματο και κατέληξε με σοβαρό κάταγμα στο πόδι. Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου θα βρίσκεται συνεχώς στο πλάι του και θα του προσφέρει κάθε στήριξη», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Για τη θρασύδειλη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος και ο ανήλικος γιος του.

Επειτα από μήνυση του τραυματία, συνελήφθη ο 34χρονος πατέρας για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά όχι ο 14χρονος γιος του που επίσης κατηγορείται για την επίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...