206
Το αγριογούρουνο στο γκαζόν της Αριστοτέλους | YouTube

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο «κατέβηκε» Αριστοτέλους – το τετ α τετ με αδέσποτο σκύλο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 10:06
Το αγριογούρουνο στο γκαζόν της Αριστοτέλους
|YouTube

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο «κατέβηκε» Αριστοτέλους – το τετ α τετ με αδέσποτο σκύλο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 10:06

Αγριογούρουνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Και όμως τη νύχτα της Πέμπτης ένας μεγάλος αγριόχοιρος εμφανίστηκε να κάνει βόλτες ανενόχλητος στα κηπάκια της πλατείας Αριστοτέλους.

Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο αδέσποτος σκύλος που αγρίεψε στη θέα του εισβολέα στο στέκι του.

Οσο για το πού πήγε το αγριογούρουνο μετά τη βόλτα στην Αριστοτέλους, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνέχισε προς παραλία…

Το πρόβλημα της… εξάπλωσης των αγριόχοιρων είναι ευρωπαϊκό!

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βλάχος, στο GRTimes.gr, το θέμα με τα υβρίδια αγριογούρουνα είναι πάρα πολύ σοβαρό, το αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη και για την αντιμετώπισή του, χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική, διότι ο υβριδισμός του είδους δημιουργεί μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό».

«Δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τον πολίτη εκτός και αν προκληθεί πανικός καθώς επίσης και στην περίπτωση που νιώσουν απειλή ενώ θηλάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και προσπάθεια να ταϊστούν, ακόμα και αν φαίνονται ήρεμα. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν σκύλο, καθώς στην περίπτωση αυτή τα αγριογούρουνα μπορούν να νιώσουν απειλή και να επιτεθούν», τόνισε ο καθηγητής. Και βέβαια, συμπλήρωσε, «υπάρχει σημαντικό ζήτημα από την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, είτε στον περιφερειακό, είτε στον αστικό ιστό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...