289
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνοριογραμμή του Εβρου, τον Μάιο του 2022 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Θεοδωρικάκος: «Βάρβαρη» και «απάνθρωπη» η στάση της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2022, 13:14
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνοριογραμμή του Εβρου, τον Μάιο του 2022
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Θεοδωρικάκος: «Βάρβαρη» και «απάνθρωπη» η στάση της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2022, 13:14

«Βάρβαρη» και «απάνθρωπη» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τη στάση της Τουρκίας απέναντι στους 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν γυμνοί στον Εβρο, στην πλειονότητα τους Αφγανοί και ορισμένοι Σύροι, ενώ έκανε λόγο για «συμπεριφορά που δεν παραπέμπει στον 20ό αιώνα», καθώς, όπως οι ίδιοι περιέγραψαν στους άνδρες της Frontex, είχαν μεταφερθεί στον Εβρο με οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλάκης.

«Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας» τόνισε ο υπουργός, στέλνοντας στην Αγκυρα το μήνυμα ότι «η σημερινή Ελλάδα δεν είναι του 2019, για να μην πάω πιο πίσω. Η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί στρατιωτικά και έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της, ιδίως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία».

«Υπάρχει ένας λαός ο οποίος είναι απολύτως ενωμένος και δεν δέχεται καμία συζήτηση για κυριαρχικά δικαιώματα» προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος και διεμήνυσε, ενόψει της κατασκευής και των υπόλοιπων 140 χλμ. του φράχτη στον Εβρο, ότι «μέχρι να φτιαχτούν, να γνωρίζει ο λαός ότι οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τον στρατό και τους ακρίτες στον Εβρο, προστατεύουν τα σύνορα».

«Από τον Εβρο δεν θα περάσει κανείς, όποια κόλπα και αν σκαρφιστεί η απέναντι πλευρά, την οποία καλώ να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό της Παρασκευής: είναι μια τρισάθλια εικόνα» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Αναφορικά με τον βιασμό της 12χρονης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο παιδοβιασμός είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα», προανήγγειλε ότι επικείται άλλη μια σύλληψη τις επόμενες ώρες και δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι ιδιότητες (σ.σ. των εμπλεκομένων στην υπόθεση). «Οποιος είναι ύποπτος παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», είπε.

Τέλος, μήνυσε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ας κοιτάξουν όσους μίλησαν με άθλιο και συκοφαντικό τρόπο με ψέματα σε βάρος της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι έχουν αλλεργία με την ΕΛΑΣ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...