395
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 | ΑΝΤ1/YouTube

Θεοδωρικάκος: Οι πολίτες να κινηθούν νομικά κατά της Αττικής Οδού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 23:02
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
|ΑΝΤ1/YouTube

Θεοδωρικάκος: Οι πολίτες να κινηθούν νομικά κατά της Αττικής Οδού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 23:02

Σε μια ασυνήθιστη πρόταση για τη θέση του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κάλεσε το βράδυ της Τρίτης τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας να κινηθούν δικαστικά κατά της Αττικής Οδού. Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία για την οποία είπε ότι «άφησε οχήματα και φορτηγά να μπαίνουν και να πληρώνουν διόδια για ώρες αφού είχε εντοπιστεί το πρόβλημα».

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Σημείωσε ακόμη ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός». Η εταιρεία, όπως είπε, άφησε οχήματα και φορτηγά να μπαίνουν και να πληρώνουν διόδια για ώρες αφού είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και μετά έγινε ό,τι έγινε.

Η κατάσταση στην Αττική Οδό, πρόσθεσε ο υπουργός, επηρέασε την εικόνα και σε άλλους κεντρικούς δρόμους. «Μέσα στην νύχτα όμως υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια με την συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών του Στρατού», που βοήθησαν με κάθε τρόπο τους εγκλωβισμένους πολίτες και υπογραμμίζοντας πως «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

«Η διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ανήκει στην Αττική Οδό. Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια της Αττικής Οδού που κλείνει. Πρόκειται για ανικανότητα και αδυναμία πρόβλεψης από την Αττική Οδό», τόνισε.

Είπε δε πως είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός ζητάει από εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της, ενώ κάλεσε τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν να κινηθούν δικαστικά κατά της Αττικής Οδού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη αποδεικνύοντας εμπράκτως το σεβασμό αυτής της κυβέρνησης στους πολίτες, γιατί τους πολίτες οφείλουμε να υπηρετούμε και να σεβόμαστε με πράξεις. Ο Πρωθυπουργός απαίτησε αποζημίωση από την πλευρά της εταιρείας με 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε και να ξεχωρίσουμε κάτι αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα των πολιτών να κινηθούν περαιτέρω δικαστικά σε βάρος της εταιρείας» προσέθεσε.

«Η κυβέρνηση παρενέβη για να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι», είπε, αρνούμενος πως υπήρξε καθυστέρηση στην κινητοποίηση των Αρχών, αφού όπως είπε «αμέσως μόλις έγινε το κλείσιμο του δρόμου, στις 15:00, έγινε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και στην συνέχεια έγινε χρήση του Στρατού, λόγω της κατάστασης». Είπε δε ότι «χρησιμοποιήσαμε ακόμη και την ΕΚΑΜ, ότι καλύτερο έχει η Αστυνομία».

«Νομίζω ότι πετύχαμε. Ο πολίτης αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες Οι άνθρωποι που έμειναν εγκλωβισμένοι αναγνωρίζουν τις κινήσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι «στο μέλλον μπορεί να είμαστε πιο καλοί στον συντονισμό όλων των ενεργειών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...