288
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος καταφθάνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Θεοδωρικάκος: Νέος εκλογικός νόμος και ψήφος στους Ελληνες του εξωτερικού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 15:23
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος καταφθάνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Θεοδωρικάκος: Νέος εκλογικός νόμος και ψήφος στους Ελληνες του εξωτερικού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 15:23

Νέο εκλογικό νόμο με κατάργηση της απλή αναλογικής, δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων, προανήγγειλε ότι θα προωθήσει άμεσα ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου του.

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επισήμανε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι «να υπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη και να γίνει το Δημόσιο στη συνείδηση των Ελλήνων μια απολύτως πετυχημένη υπόθεση εξυπηρέτησης της ελληνικής κοινωνίας».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ. Θεοδωρικάκο ανέφερε ότι «παραλαμβάνετε ένα υπουργείο με μεγάλη παράδοση, ένα από τα πιο ιστορικά υπουργεία που έχουν να κάνουν με κρίσιμους φορείς του ελληνικού κράτους». Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι δρομολογήθηκαν θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως απαιτεί η σύγχρονη διοίκηση. Σε αυτή τη νέα φάση για τη χώρα η δημόσια διοίκηση έχει κρίσιμο ρόλο, ωχ μοχλός για την ανασυγκρότηση και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε την κυρία Ξενογιαννακοπουλου για την άριστη διαδικασία της τελετής και την ορθολογική -όπως είπε- παρουσία της δικής της απολογιστικής πορείας. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει προγραμματικές αναφορές καθώς – όπως σημείωσε- θα το πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ολα όσα έχουν ακουστεί περί απολύσεων είναι απολύτως ψέματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εδώ είναι η καρδιά του ελληνικού δημοσίου, η καρδιά του ελληνικού κράτους. Η πατρίδα μας είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ένα κράτος που θέλουμε να γίνει ακόμα περισσότερο κράτος δικαίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τον πολίτη και να αναδειχθεί το ελληνικό δημόσιο ως σημείο εξυπηρέτησής του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News