232
Πρώτη επίσημη αντίδραση από τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη για την υπόθεση με τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη | INTIMEnews

Θεοδωρικάκος για 16χρονο Ρομά: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν επικίνδυνη ταύτιση με το 2008

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 16:58
Πρώτη επίσημη αντίδραση από τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη για την υπόθεση με τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη
|INTIMEnews

Θεοδωρικάκος για 16χρονο Ρομά: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν επικίνδυνη ταύτιση με το 2008

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 16:58

Την εργαλειοποίηση της υπόθεσης του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη, κατήγγειλε σε δήλωσή του την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για απόπειρα ταύτισης του περιστατικού με εκείνο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ώστε  να υπάρξει «επανάληψη των θλιβερών γεγονότων» του Δεκεμβρίουι του 2008.

Η υπόθεση, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για κομματικούς λόγους την υπόθεση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με το 2008 και την επανάληψη των θλιβερών γεγονότων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχήθηκε στην οικογένεια του 16χρονου γρήγορη ανάρρωση για το παιδί, ενώ ξεκαθάρισε και για αυτή την περίπτωση ό,τι «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις»:

«Η ισχύς της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόφωνης καταδίκης. Στηρίζουμε την Αστυνομία αλλά πάντα αυστηρά, στο πλαίσιο του νόμου. Ο νόμος είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Εύχομαι στην οικογένεια του 16χρονου να αναρρώσει γρήγορα».

Είχε προηγηθεί η δηλωση από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, όπου μεταξύ άλλων μιλούσε για «απόπειρα δολοφονίας» του 16χρονου.

Στην ίδια ανακοίνωση πάντως, ο κ. Σπίρτζης πρόλαβε και να ευχηθεί περαστικά και στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από σκάγια κυνηγετικού όπλου στα επεισόδια με τους Ρομά τη νύχτα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...