553
Φωτογραφία από τα επεισόδια της Πέμπτης στο ΑΠΘ | SOOC

Θεοδωρικάκος: Ας πάψει η πολιτική κάλυψη στους «μπαχαλάκηδες» – Στο ΑΠΘ η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να τελειώσει η βιβλιοθήκη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 12:42
Φωτογραφία από τα επεισόδια της Πέμπτης στο ΑΠΘ
|SOOC

Θεοδωρικάκος: Ας πάψει η πολιτική κάλυψη στους «μπαχαλάκηδες» – Στο ΑΠΘ η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να τελειώσει η βιβλιοθήκη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 12:42

Η Αστυνομία θα παραμείνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης στον χώρο του Βιολογικού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, και παράλληλα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να δίνει πολιτική κάλυψη στους «μπαχαλάκηδες», όπως αποκάλεσε τους πρωταγωνιστές των (επαναλαμβανόμενων) επεισοδίων στο Ιδρυμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει συρόμενος από ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, σε μία πρωτοφανή τεχνητή όξυνση και στην πολιτική κάλυψη μπαχαλάκηδων, οι οποίοι θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

»Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Εκφράζουμε την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, εκφράζουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής, εκφράζουμε τους φοιτητές και τους καθηγητές που θέλουν ασφαλή πανεπιστήμια», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, καθιστώντας σαφές για τους αντιδρώντες ότι «η Αστυνομία θα παραμείνει στο ΑΠΘ μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης».

«Και θέλω, εν ονόματι της λογικής, να ζητήσω από την αξιωματική αντιπολίτευση έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της, να σταματήσει την προκλητική πολιτική κάλυψη των βιαιοτήτων», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Υπουργού:

«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι και πρέπει κυρίως να είναι χώροι γνώσης, έρευνας, ελευθερίας, επικοινωνίας. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαίτηση της κοινωνίας, είναι απαίτηση των φοιτητών, είναι απαίτηση των παιδιών μας που είναι στα Πανεπιστήμια, είναι απαίτηση των καθηγητών και των Πρυτανικών Αρχών, είναι απαίτηση του Ελληνικού Λαού να είναι χώροι ασφαλείς, να είναι χώροι που δεν επιτρέπεται η βία, η εγκληματικότητα και η παραβίαση των Νόμων. Αυτή την αυτονόητη αλήθεια, προτεραιότητα και ανάγκη της κοινωνίας, αυτή την αυτονόητη προϋπόθεση για την πρόοδο και την αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου ακολουθεί η κυβέρνησή μας.

Η Αστυνομία βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για να διασφαλίσει την κατασκευή βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η Πρυτανική Αρχή. Και θα περίμενα απ’ την Αξιωματική Αντιπολίτευση να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται οι βιβλιοθήκες στα Πανεπιστήμια. Θα περίμενα να πείτε ότι δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία και να καταστρέφονται βιβλιοθήκες. Αυτά είναι για άλλους και σε άλλες εποχές και εσείς τα καλύπτετε. Με την στάση σας, την συμπεριφορά σας. Και είναι εξαιρετικά λυπηρό, σε μία εποχή που οι Ελληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ, έναντι κινδύνων και προκλήσεων που εκδηλώνονται διαρκώς στην ταραγμένη γειτονιά μας και στην ταραγμένη εποχή που βρισκόμαστε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει συρόμενος από ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, σε μία πρωτοφανή τεχνητή όξυνση και στην πολιτική κάλυψη μπαχαλάκηδων, οι οποίοι θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Εκφράζουμε την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, εκφράζουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής, εκφράζουμε τους φοιτητές και τους καθηγητές που θέλουν ασφαλή πανεπιστήμια.

Η Αστυνομία θα παραμείνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης. Και θέλω, εν ονόματι της λογικής, να ζητήσω από την αξιωματική αντιπολίτευση έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της, να σταματήσει την προκλητική πολιτική κάλυψη των βιαιοτήτων, ειδικά σήμερα και αύριο. Οπου έχουν εξαγγελθεί στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο πανεπιστήμιο δράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες προσπάθειες καταστροφής της βιβλιοθήκης.

Να ξέρετε ένα πράγμα: Είμαστε αποφασισμένοι, γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ότι έχουμε με το μέρος τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...