188
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | ΕΡΤ

Θεοδωρίδου: Με απόσταση 14 ημερών τα υπόλοιπα εμβόλια από αυτό του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:20
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα
|ΕΡΤ

Θεοδωρίδου: Με απόσταση 14 ημερών τα υπόλοιπα εμβόλια από αυτό του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:20

Είναι απαραίτητο να κάνουν όλοι οι ενήλικες τα εμβόλια που τους έχει συστήσει ο γιατρός τους, τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των 6 μ.μ. τη Δευτέρα, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια επεσήμανε πως έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι ενήλικες δεν κάνουν τα εμβόλια που προβλέπονται, όπως αυτά της γρίπης, του HPV κ.λπ. και είναι πολύ σημαντικό ακόμη και εν μέσω πανδημίας να τα κάνουν.

Μάλιστα συνέστησε τα εμβόλια των ενηλίκων να γίνονται 14 ημέρες πριν ή 14 ημέρες μετά από το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Στην περίπτωση που κάποιο άτομο έχει μολυνθεί, πάλι τα εμβόλια αυτά δεν είναι αναποτελεσματικά και δεν έχουν αυξημένους κινδύνους», διευκρίνισε.

«Επομένως οι ενήλικες θα πρέπει να θυμηθούν ποια εμβόλια τούς έχει συστήσει ο γιατρός τους και να τα κάνουν», κατέληξε η ίδια.

Ανέφερε επίσης, ότι και τα εμβόλια των παιδιών δεν θα πρέπει να καθυστερούν, κάτι που συμβαίνει λόγω της πανδημίας και αφού υπάρχουν και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ο φόβος για τη μετάδοση της νόσου, αλλά οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους να κάνουν τα εμβόλια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για κάθε ηλικία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...