129
Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | ΕΡΤ

Θεοδωρίδου: Γιατί χτύπησε συναγερμός στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 18:50
Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα
|ΕΡΤ

Θεοδωρίδου: Γιατί χτύπησε συναγερμός στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 18:50

Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 52 κρουσμάτων κορονοϊού στο υγειονομικό προσωπικό. Μάλιστα, οι 11 είχαν το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Οπως υποστήριξε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν.

Ειδικά οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες δεν έκαναν το εμβόλιο, είτε από αμέλεια είτε από δυσπιστία, ανέφερε η ειδικός.

Μάλιστα χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων υπενθύμιση για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελεί και προτεραιότητα σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» από το γεγονός της ενδονοσοκομειακής διασποράς και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελεί εξαίρεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...