189
Θερμομέτρηση παιδιού με κορονοϊό από νοσηλευτή-Σπάιντερμαν στο νοσοκομείο της Τζακάρτα (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Willy Kurniawan

Θεοδωρίδου: Γιατί τα παιδιά δεν νοσούν βαριά από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 18:22
Θερμομέτρηση παιδιού με κορονοϊό από νοσηλευτή-Σπάιντερμαν στο νοσοκομείο της Τζακάρτα (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Willy Kurniawan

Θεοδωρίδου: Γιατί τα παιδιά δεν νοσούν βαριά από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 18:22

Στο θέμα της διαφοράς στη βαρύτητα της νόσησης των παιδιών, σε σχέση με τους ενήλικες, αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής επικαλέστηκε νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στη επιστημονική επιθεώρηση Nature Immunology, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας τα παιδιά από 3 έως 11 ετών έχουν παρόμοια ανοσολογική ανταπόκριση με τους ενήλικες, όμως η κυτταρική ανοσία που έχουν είναι διπλάσια από αυτή των ενηλίκων.

«Κάποια παιδιά, μάλιστα, είχαν διασταυρούμενη ανοσία από προηγούμενη νόσηση με κορονοϊό», είπε η κυρία Θεοδωρίδου, κάτι που σημαίνει ότι ένα παιδί μπορεί να είχε κολλήσει κοινό κρυολόγημα το προηγούμενο διάστημα και αυτή η ελαφριά λοίμωξη να το προστάτευσε και από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, τα αντισώματα στα παιδιά, όπως αναφέρεται στη μελέτη, διαρκούν περισσότερους από έξι μήνες, ενώ όπως έχει φανεί σε άτομα μεγάλης ηλικίας, η μείωση των αντισωμάτων είναι χαρακτηριστική από τους τρεις μήνες.

Τα ευρήματα για την πολύ καλή ανοσολογική ανταπόκριση των παιδιών έρχονται να εξηγήσουν γιατί δεν νοσούν βαριά, είπε η κυρία Θεοδωρίδου. «Τα παιδιά φαίνεται ότι διαθέτουν ισχυρούς ανοσολογικούς μηχανισμούς στη λοίμωξη Covid-19, που δεν τους διαθέτουν οι μεγάλοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...