187
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου | Intime

Θεοδωρίδου: Απαραίτητη η τρίτη δόση του εμβολίου για προστασία από την Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 18:39
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου
|Intime

Θεοδωρίδου: Απαραίτητη η τρίτη δόση του εμβολίου για προστασία από την Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 18:39

Σε νεότερα δεδομένα για την ασφάλεια των εμβολίων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης για τη λοίμωξη Covid-19 τη Δευτέρα.

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στην παραλλαγή Ομικρον και ανέφερε ότι «το θέμα της μεταδοτικότητας έχει διευκρινιστεί και η νέα μετάλλαξη έχει όντως αυξημένη μεταδοτικότητα που διπλασιάζει τα κρούσματα κάθε δύο ημέρες. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν αλλά ηπιότερα». Επίσης άτομα που έχουν νοσήσει μπορεί να επαναμολυνθούν, επανέλαβε.

Ωστόσο, περιορισμένα είναι σε αυτή τη φάση τα δεδομένα για την βαρύτητα της νόσου. Υπάρχει, είπε η κυρία Θεοδωρίδου, συγκρατημένη αισιοδοξία από στοιχεία που έρχονται από την Νότια Αφρική για πιο ήπια συμπτώματα.

«Τα άτομα που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και η θνητότητα μικρή σε σχέση με το προηγούμενο κύμα. Ερωτηματικό μπαίνει αν αυτά θα ισχύσουν για τα κράτη της Ευρώπης, καθώς δεν γνωρίζουμε πως θα επιδράσει ο ιός σε μεγαλύτερα των 50 ετών άτομα», έσπευσε να διευκρινίσει.

Αναφερόμενη στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της Ομικρον, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι σε δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση τρίτης δόσης επανέρχεται σε υψηλή θέση η αρχική άμυνα του οργανισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...