256
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου | Το Ποτάμι/Θοδωρής Μανωλόπουλος

Θεοδωράκης: «Οι δυόμιση γραμμές της κυβέρνησης για το Σκοπιανό δυσκολεύουν τη λύση»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 10:11
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου
|Το Ποτάμι/Θοδωρής Μανωλόπουλος

Θεοδωράκης: «Οι δυόμιση γραμμές της κυβέρνησης για το Σκοπιανό δυσκολεύουν τη λύση»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 10:11

Οι δύο και κάτι γλώσσες της κυβέρνησης δυσκολεύουν την λύση του Σκοπιανού τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τη συγκυρία και να βρεθεί λύση στην ονομασία της πΓΔΜ.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού έγιναν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ι. Μέρτζου «Το Μακεδονικό», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Θεοδωράκης για άλλη μια φορά επέκρινε την κυβέρνηση για τις, όπως είπε, «δυόμιση γραμμές» που ακολουθεί στη διαχείριση της υπόθεσης του Μακεδονικού.

Όπως εξήγησε, «η μια γραμμή είναι αυτή των διακηρύξεων του Πρωθυπουργού. Η άλλη γραμμή είναι του υπουργού Αμύνης και υπάρχει, ας μου επιτραπεί ο όρος, μια διαφορετική “απόχρωση” του υπουργού Εξωτερικών στην υπεράσπιση της πρωθυπουργικής γραμμής».

Κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο τι διεκδικεί.

Επανέλαβε ακόμη την πάγια θέση του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα λέγοντας ότι «δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Θέλουμε μία πατριωτική λύση που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η λύση της σύνθετης ονομασίας παράλληλα με δεσμεύσεις, με διεθνείς συμφωνίες, ώστε να μην υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα σχολικά βιβλία της γειτονικής χώρας».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε τη στάση που έχει κρατήσει η Εκκλησία στο ζήτημα των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, κάνοντας λόγο για δυσάρεστη έκπληξη εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος έκανε μεταστροφή και ενώ τη μία στιγμή έλεγε «όχι στα συλλαλητήρια», την αμέσως επόμενη στιγμή έλεγε «ναι στα συλλαλητήρια».

Το βιβλίο παρουσίασαν, εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...