179
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους: Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στους εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:32
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους: Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στους εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:32

Με 725.000 εμβολιασμούς για τον κορονοϊό μέχρι στιγμής, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, έχουν κλειστεί ακόμη 1.420.000 ραντεβού, κάτι που σημαίνει ότι το εμβολιαστικό εγχείρημα στη χώρα μας πραγματοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όπως προβλέπει το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Την Κυριακή έγιναν 4.000 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς που είχαν χάσει το ραντεβού τους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν και όλοι οι υπόλοιποι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν, καθώς από σήμερα, Δευτέρα έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα, Δευτέρα η Ελλάδα παρέλαβε 112.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 δόσεις της Moderna και 90.000 δόσεις από το εμβόλιο της Astrazeneca.

«Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει τους 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς», προέβλεψε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως με την παραλαβή των εμβολίων τον Απρίλιο, θα έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανοσία του πληθυσμού μέχρι το Πάσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...