181
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (φωτογραφία αρχείου) | Dimitris Kapantais / SOOC

Θεμιστοκλέους: Ερχονται χιλιάδες δόσεις εμβολίου για παιδιά 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 12:22
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (φωτογραφία αρχείου)
|Dimitris Kapantais / SOOC

Θεμιστοκλέους: Ερχονται χιλιάδες δόσεις εμβολίου για παιδιά 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 12:22

Στις 3 Ιανουαρίου αναμένεται στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παραλαβή εμβολίων κατά του κορονοϊού, ειδικά για παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, και στις 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν χιλιάδες νέα ραντεβού, σύμφωνα με όσα είπε την Τετάρτη ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Οι εμβολιασμοί παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη, με τις πρώτες 60.000 δόσεις, και σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, έως το απόγευμα της Τρίτης είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού.

Για τους άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι 115.000 άτομα της συγκεκριμένης ομάδας είτε έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους και εκτίμησε ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από τους 520.000 ανεμβολίαστους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε επίσης ότι έχουν αυξηθεί οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και θα δοθεί προτεραιότητα στα 18.000 αιτήματα για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Επιπλέον, εξήγησε ότι ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβάλουν τα πιστοποιητικά τους και να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...