442
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου | social media

Θεατές σε ρόλο τραμπούκου διέκοψαν την παράσταση του Ζαραλίκου – καταδικάζει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 11:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/12/2021, 14:00
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου
|social media

Θεατές σε ρόλο τραμπούκου διέκοψαν την παράσταση του Ζαραλίκου – καταδικάζει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 11:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/12/2021, 14:00

Πολιτικές διαστάσεις, με παρέμβαση μάλιστα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, έλαβε το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν άτομα διέκοψαν την παράσταση του σατιρικού ηθοποιού Χριστόφορου Ζαραλίκου, εισβάλλοντας στη σκηνή και απειλώντας τον.

Ο κ. Οικονόμου, σε ανάρτησή του την Παρασκευή στα social media, ανέφερε:

«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

Το θλιβερό περιστατικό τραμπουκισμού σε χώρο τέχνης συνέβη στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπου ο κ. Ζαραλίκος παρουσιάζει τη Stand Up Comedy παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά».

Οπως φαίνεται από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, όλα ξεκίνησαν όταν ο κωμικός αναφέρθηκε, σατιρικά, στον εφοπλιστή, εκδότη και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τότε από το κοινό ακούστηκε η Σάσα Σταμάτη, δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών», η οποία άρχισε να διαμαρτύρεται. Η ίδια όμως δεν έμεινε στις διαμαρτυρίες. Μαζί με άλλα δύο άτομα κατέβηκαν στην σκηνή. «Ντροπή σου που αναφέρθηκες στον Μαρινάκη, είμαι από τη Μάνδρα και ξέρω πως βοηθάει πολύ κόσμο» άρχισε να φωνάζει η κυρία Σταμάτη. Ακολούθησε ένταση, με τους θεατές να διαμαρτύρονται με τη σειρά τους για την εισβολή, αλλά και τον κ. Ζαραλίκο να διαβεβαιώνει ότι η παράσταση δεν θα διακοπεί.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ μάλιστα επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα!

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», ανέφερε ο Περισσός

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 σημείωσε: Η προκλητική διακοπή παράστασης του Ζαραλίκου από αυτόκλητη (;) ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας Παναγιώταρος για τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της ΧΑ πόσο αναλώσιμοι είναι».

Αρκετή ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και αυτός ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Αλήστου μνήμης μαύρες εποχές αναβίωσαν χθες στο θέατρο Τζένη Καρέζη, όταν “αγανακτισμένοι θεατές” μπούκαραν στην σκηνή διακόπτοντας την παράσταση “1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά”, επειδή δεν τους άρεσε η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Ανάμεσα στους “αγανακτισμένους” και η συνεργάτης των Παραπολιτικών, Σάσα Σταμάτη. Σε μια εποχή που ο Πολιτισμός δέχεται πολυεπίπεδη κρίση, αφ’ ενός λόγω της πανδημίας, και αφ’ ετέρου εξ αιτίας της αλγεινής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη τέτοια φαινόμενα καταλύουν κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Καλούμε την “φιλελεύθερη” κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να καταδικάσουν την επίθεση και να προστατέψουν την αδέσμευτη δημιουργία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...