313
Aπό τη συζήτηση στο πάνελ της εκπομπής του Action 24 | YouTube

Θεανώ Φωτίου για κατάργηση ΕΒΕ: «Αβέρτα τα παιδιά» στο πανεπιστήμιο με ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 12:40
Aπό τη συζήτηση στο πάνελ της εκπομπής του Action 24
|YouTube

Θεανώ Φωτίου για κατάργηση ΕΒΕ: «Αβέρτα τα παιδιά» στο πανεπιστήμιο με ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 12:40

Αναπτύσσοντας την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επί Πρώτης Φοράς Αριστερά, Θεανώ Φωτίου, είχε σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα με τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, «στον αέρα» εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού Action24, που «άναψε» για τα καλά όταν η κυρία Φωτίου χρησιμοποίησε τη λέξη «αβέρτα» για να περιγράψει πώς θα είναι το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αν αναλάβει και πάλι τα ηνία της χώρας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Το κυρίαρχο είναι η θέση μας να ισχυροποιηθεί και να κρατηθεί το άρθρο 16 (Συντάγματος). Δεν πρόκειται να δώσουμε 40.000 παιδιά του ελληνικού λαού με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα κολέγια για να αυξάνει το εισόδημα τον κολεγιαρχών. Τεράστιο κακό ότι άφησε 40.000 παιδιά απ’ έξω», επέμεινε στο γνωστό αφήγημα η κυρία Φωτίου και επανέλαβε την υπόσχεση ότι «την επόμενη που θα εκλεγούμε και θα γίνουμε κυβέρνηση, τα παιδιά θα μπουν στα πανεπιστήμια».

«Αβέρτα με μηδέν;» τη ρώτησε τότε ο κ. Μαρκόπουλος, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Αβέρτα γιατί όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι όταν μια χρονιά βάζουν δύσκολα θέματα τα παιδιά παίρνουν 7 και 8»,  και να διευκρινίζει στη συνέχεια της κουβέντας ότι χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη έκφραση ειρωνευόμενη τον συνομιλητή της.

Οταν δε ρωτήθηκε πώς θα διδάξει ένας μαθηματικός που εισάγεται στη Σχολή με βαθμό «3», η Θεανώ Φωτίου επικαλέστηκε  μελέτες που -όπως είπε- «δείχνουν πως δεν συνδέεται η εισαγωγή ενός ανθρώπου στο πανεπιστήμιο με το πόσο καλός επιστήμονας θα γίνει»

Ο διάλογος που ακολούθησε είχε ως εξής:

Μαρκόπουλος: Αβέρτα με λευκή κόλλα. Πανεπιστημιακός λαϊκισμός

Κακούσης (δημοσιογράφος): Την παρασύρατε με το «αβέρτα» το είπατε και το επανέλαβε

Φωτίου: Σας ειρωνεύομαι και το ξέρετε.

Μαρκόπουλος: Δεν πειράζει και εγώ γελάω με αυτά που λέτε

Φωτίου: Το αβέρτα είναι μια βλακεία

Μαρκόπουλος: Την είπατε όμως άρα λέτε βλακείες τότε. Είπε ότι θα μπαίνουν αβέρτα

Φωτίου: Σας ειρωνεύτηκα με το αβέρτα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...