328
Ο 66χρονος Διονύσης Τριανταφύλλου φέρεται να έχει δώσει ήδη ανωμοτί κατάθεση | CreativeProtagon/Eλληνική Αστυνομία

Θα συλλάβουν τον ψευτογιατρό της σκλήρυνσης κατά πλάκας;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2023, 10:46
Ο 66χρονος Διονύσης Τριανταφύλλου φέρεται να έχει δώσει ήδη ανωμοτί κατάθεση
|CreativeProtagon/Eλληνική Αστυνομία

Θα συλλάβουν τον ψευτογιατρό της σκλήρυνσης κατά πλάκας;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2023, 10:46

Θέμα ωρών πρέπει να θεωρείται πλέον η σύλληψη του λεγόμενου ψευτογιατρού που πουλούσε «θαυματουργές» θεραπείες σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον πέντε εξ αυτών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλέστηκε ο ΑΝΤ1, ο 66χρονος Διονύσης Τριανταφύλλου κλήθηκε και έδωσε ήδη ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ωστόσο μέχρι και το πρωί της Δευτέρας δεν είχε συλληφθεί, καθώς δεν θεωρείται ύποπτος φυγής. Καθώς όμως οι καταγγελίες πληθαίνουν, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας.

Τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης εκμετάλλευσης δεκάδων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις βγήκε να υπερασπιστεί –χωρίς πάντως να τον έχει αναλάβει επισήμως, όπως διευκρίνισε– ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για «δικαιοσύνη κουκουλοφόρων» και επικρίνοντας την ΕΛ.ΑΣ. για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του (εδώ).

«Η Αστυνομία, χωρίς να έχει ασκηθεί δίωξη και χωρίς να έχει κληθεί, όπως πρέπει βάσει νόμου, ο άνθρωπος αυτός να δώσει εξηγήσεις για όσα τον κατηγορούν κάποιοι με γυρισμένες πλάτες και αλλοιωμένες φωνές, δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Η Αστυνομία έκανε μια ενέργεια που επιτρέπεται μόνο όταν έχει διαπιστωθεί ότι κάποιος έκανε μια παράνομη πράξη και συνηθίζεται σε βιαστές και κακοποιητές παιδιών», σχολίασε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας  και υποστήριξε ότι ο 66χρονος «δεν έχει καμία σχέση».

«Λόγω της προσβολής του από καρκίνο δεν ασκεί δραστηριότητα εδώ και πολλά χρόνια. Ο άνθρωπος ήταν στο παρελθόν ο πλέον επίλεκτος φυσιοθεραπευτής, ήταν και στον Ολυμπιακό, επί 40 χρόνια έχει κάνει καλό σε χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν και κάποιοι που, για τους δικούς τους λόγους, μιλούν με γυρισμένες πλάτες, εναντίον του. Με κάλεσε ένας στρατηγός που η γυναίκα του είδε μεγάλο καλό και μου ζήτησε να τον αναλάβω», εξήγησε ο ποινικολόγος αναφορικά με το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν την έχει αναλάβει:

«Αν υπάρχει η δικογραφία, όταν κληθεί να δώσει εξηγήσεις, θα δω εάν θα τον αναλάβω, αφού διαβάσω τη δικογραφία», ανέφερε στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...