438
Ο υπουργός Ενέργειας στις δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ | YouTube/ΣΚΑΪ

Θα δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν μείνει χωρίς ρεύμα;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 11:23
Ο υπουργός Ενέργειας στις δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ
|YouTube/ΣΚΑΪ

Θα δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν μείνει χωρίς ρεύμα;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 11:23

Για την πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής μίλησε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με τις καταγγελίες από κατοίκους που παραμένουν χωρίς ρεύμα για 40 και πλέον ώρες να πληθαίνουν.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει αντιμετωπιστεί το 95% των βλαβών στις γραμμές μέσης τάσης και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και στις υπόλοιπες.

«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου γιατί μπορεί να είχαμε 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης πριν από 36 ώρες και να έχουν πέσει τώρα περίπου στις 5.000, αλλά αυτοί έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία», αναγνώρισε ο υπουργός.

Οπως σημείωσε ο υπουργός, επειδή ανέμεναν ένα τέτοιας σφοδρότητας κύμα, οι δυνάμεις είχαν κατανεμηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις περιοχές και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ηλεκτροδοτήσουν το 50% των παροχών τις πρώτες δέκα ώρες.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κ. Σκρέκας το άφησε ανοικτό, λέγοντας πως «όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλα στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει».

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, τόνισε, έχουν πέσει σε Ανατολική Αττική, Μεσόγεια, Μαραθώνα και Πικέρμι, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Ζητάμε και παρακαλούμε πάλι τους πολίτες, αν βλέπουν ότι ο γείτονάς τους έχει ηλεκτρική ενέργεια και το δικό τους σπίτι δεν έχει, να πάρουν πάλι τηλέφωνο να ξαναδηλώσουν τη βλάβη, γιατί μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στη δική τους παροχή ή στην παροχή χαμηλής τάσης», ανέφερε και παρά τις καταγγελίες πολλών πολιτών, επέμεινε ότι η αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι μεγάλη.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής, έχει αναλυτικά ως εξής:

Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια της πληροφόρησης του κοινού, αναφορικά με την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ», επισημαίνει ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά έως και αυτή την ώρα, στοχεύοντας στην πλήρη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.
Αναλυτικότερα αυτή την ώρα συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι. Ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περίπου 200.000 νοικοκυριά, ενώ αυτή την ώρα οι ζημιές στο Δίκτυο επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση περίπου 3.000 νοικοκυριών.

Τέλος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επανηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά, τονίζεται ότι όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...