228
Ο Ισμαήλ Γκάνι στην κηδεία του Αμπάς Νιλφορουσάν, στην Τεχεράνη, την Τρίτη | YouTube

Τεχεράνη: Επανεμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια ο «εξαφανισμένος» στρατηγός

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 11:35
Ο Ισμαήλ Γκάνι στην κηδεία του Αμπάς Νιλφορουσάν, στην Τεχεράνη, την Τρίτη
|YouTube

Τεχεράνη: Επανεμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια ο «εξαφανισμένος» στρατηγός

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 11:35

Ο Ισμαήλ Γκάνι, ο αρχηγός της ιρανικής επίλεκτης δύναμης al-Quds των Φρουρών της Επανάστασης, επανεμφανίστηκε δημοσίως την Τρίτη στην κηδεία του στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν, στην Τεχεράνη.

Ο Γκάνι είχε «εξαφανιστεί» για εβδομάδες, δίνοντας τροφή σε πλήθος σεναρίων για την τύχη του. Κάποιες φήμες έκαναν λόγο για εξόντωσή του από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο, ενώ άλλες τον ήθελαν να ανακρίνεται από τις ιρανικές αρχές για τις πρόσφατες επιτυχίες της Μοσάντ εναντίον φιλοϊρανικών στόχων. Κάποιοι μάλιστα, ανέφεραν ότι στη διάρκεια των ανακρίσεων είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ο Νιλφορουσάν σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου μαζί με τον επικεφαλής της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε εντυπωσιακό ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για τη νεκρώσιμο πομπή του Νιλφορουσάν, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του ιμάμη Χοσεΐν στο κέντρο της Τεχεράνης, φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ» και κρατώντας τις κίτρινες σημαίες της Χεζμπολάχ αλλά και ιρανικές και παλαιστινιακές σημαίες.

Στα πλάνα της ιρανικής τηλεόρασης, διακρίνεται ο Γκάνι να σκουπίζει τα δάκρυά του δίπλα στον Μασούντ Πεζεσκιάν, πρόεδρο του Ιράν, ο οποίος επίσης φαίνεται συγκινημένος, στην κηδεία του Νιλφορουσάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...