220
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ζελένσκι στο Βίλνιους

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2024, 17:35
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ζελένσκι στο Βίλνιους

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2024, 17:35

Σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Δοθείσης της ευκαιρίας ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ενώ αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία τον Ιούνιο.

Από τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας (ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Υπενθυμίζεται ότι σε παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών, την Τετάρτη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή του προς τις χώρες της Δύσης για περισσότερη στήριξη.

«Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μία ευρεία διάσκεψη για την ειρήνη και να ακούσει τις προτάσεις των συμμάχων της για το πώς βλέπουν το τέλος του πολέμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...