355
Καραντίνα αν ένας κορεάτης σκύλος διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό | Shutterstock

Tεστ κορονοϊού σε σκύλους και γάτες ξεκινά η Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 16:12
Καραντίνα αν ένας κορεάτης σκύλος διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό
|Shutterstock

Tεστ κορονοϊού σε σκύλους και γάτες ξεκινά η Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 16:12

Κατοικίδια σκυλιά και γάτες στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, εφόσον εκδηλώνουν ύποπτα συμπτώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σεούλ την Τρίτη.

Η απόφαση ελήφθη καθώς πριν από μερικές εβδομάδες καταγράφηκε στη χώρα το πρώτο περιστατικό Covid-19 σε γάτα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, σε τεστ θα υποβάλλονται μόνο τα ζώα που εκδηλώνουν ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετό ή δυσκολίες στην αναπνοή, και μόνο εάν οι ιδιοκτήτες τους ή κάποιος άλλος που ήρθε σε επαφή μαζί τους έχουν διαγνωστεί θετικοί. Δηλαδή, εφόσον είχαν αυτό που ονομάζουμε «ύποπτη επαφή».

Εφόσον ένα ζώο συντροφιάς διαγνωστεί θετικό, θα πρέπει να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι.

«Δεν είναι απαραίτητο να αποστέλλονται σε ειδικές εγκαταστάσεις απομόνωσης, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα συγκεκριμένα ζώα στον άνθρωπο», δήλωσε η Παρκ Γιου-Μι, υπεύθυνη σε κέντρο ελέγχου νοσημάτων της χώρας, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε.

Ωστόσο, στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες του κατοικίδιου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με Covid-19, ή είναι πολύ άρρωστοι ή πολύ ηλικιωμένοι για να το φροντίσουν, το κατοικίδιο θα μπορεί να μεταφερθεί σε ειδική εγκατάσταση στην πόλη και θα μπαίνει σε καραντίνα.

Στη Νότια Κορέα όσοι νοσούν με λοίμωξη Covid-19 απομονώνονται σε εγκαταστάσεις καραντίνας εάν δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η Παρκ υπενθύμισε επίσης στους πολίτες ότι βρίσκεται σε ισχύ οδηγία σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όσοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους, να τηρούν την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων και από άλλα ζώα, αλλά και από ανθρώπους.

Ειδικοί από όλο τον κόσμο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι απίθανο ένας σκύλος ή μία γάτα να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε άνθρωπο. Ωστόσο, υπάρχει έρευνα η οποία υποστηρίζει ότι μία γάτα μπορεί να μεταφέρει τον ιό και επίσης να τον μεταδώσει σε άλλη γάτα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αρκετά κατοικίδια έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, όμως οι περιπτώσεις παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες αναλογικά με τον πληθυσμό των ζώων.

Εκτός από τα κατοικίδια, τον περασμένο μήνα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο γορίλες σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, ενώ θετικά έχουν βρεθεί και άλλα άγρια ζώα, όπως λιοντάρια και τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...