403
Οι Beatles τον Απρίλιο του 1963: Ringo Starr, George Harrison, Paul McCartney, John Lennon - σε φωτογάφιση για τον δίσκο τους Twist & Shout | Getty / Fiona Adams / Redferns

Τέσσερις ταινίες για τους τέσσερις Beatles – από τον Σαμ Μέντες

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 17:54
Οι Beatles τον Απρίλιο του 1963: Ringo Starr, George Harrison, Paul McCartney, John Lennon - σε φωτογάφιση για τον δίσκο τους Twist & Shout
|Getty / Fiona Adams / Redferns

Τέσσερις ταινίες για τους τέσσερις Beatles – από τον Σαμ Μέντες

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 17:54

Ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει γενναιόδωρα τη φαινομενικά ακόρεστη όρεξη του κοινού για τους Beatles με τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους, καθεμία από τις οποίες θα δραματοποιεί τη ζωή κάθε μέλους του συγκροτήματος.

Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι είχε πάρει άδεια από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Ρίνγκο Σταρ και τις οικογένειες των Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον για να κάνει τέσσερις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν το 2027.

Η εταιρεία Sony δεν έχει αποκαλύψει εάν οι ταινίες μεγάλου μήκους θα προβάλλονται μαζί στους κινηματογράφους. Η Sony σχολίασε απλώς ότι τα διαστήματα μεταξύ των κυκλοφοριών θα είναι «καινοτόμα και πρωτοποριακά», αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει τι σημαίνει αυτό.

Ο Μέντες είπε ότι η αφήγηση κάθε ταινίας θα γίνεται από την οπτική γωνία ενός διαφορετικού μέλους του συγκροτήματος: «Είναι τιμή μου που θα μπορέσω να αφηγηθώ την ιστορία του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών και ενθουσιασμένος που θα βάλω σε νέα βάση το τι συνιστά μια επίσκεψη στον κινηματογράφο».

Το έργο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Apple Corps Ltd, τα επιζώντα μέλη και οι κληρονόμοι του Χάρισον και του Λένον έχουν παραχωρήσει δικαιώματα για τις πλήρεις ιστορίες της ζωής τους αλλά και τη μουσική τους για μια ταινία μυθοπλασίας, γράφουν οι Times.

Η Πίπα Χάρις, συμπαραγωγός του Μέντες στη Neal Street Productions, σχολίασε ότι θα είναι «μια επική κινηματογραφική εμπειρία» που θα αποτελείται από τέσσερις ταινίες που θα αφηγούνται μια ενιαία ιστορία.

Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε για το καστ, αλλά είναι πιθανό οι ηθοποιοί να παίζουν και στις τέσσερις ταινίες οι οποίες θα γυριστούν ταυτόχρονα.

Η κυκλοφορία τεσσάρων ταινιών την ίδια χρονιά θα αποτελούσε οικονομικό ρίσκο, αλλά η Sony ενθαρρύνεται από την επιτυχία των μουσικών βιογραφιών, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Ελβις» και «Μπομπ Μάρλεϊ: Μια αγάπη».

Η ζωή του Μάικλ Τζάκσον αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία του Αντουάν Φουκουά «Michael», που θα κυκλοφορήσει το 2025, ενώ ο Ρίντλεϊ Σκοτ εικάζεται ότι ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μια ταινία για τους Bee Gees.

Οι Beatles έχουν εμπνεύσει πολλά ντοκιμαντέρ, με πιο πρόσφατο το «Get Back» του Πίτερ Τζάκσον, το οποίο αναφέρεται στη δημιουργία του τραγουδιού «Let It Be».

Ο Τομ Ρόθμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures Motion Picture Group, περιέγραψε την ιδέα του Μέντες ως τολμηρή και «έναν πολιτιστικό σεισμό». «Το να συνδυάσει την κορυφαία κινηματογραφική ομάδα του με τη μουσική και τις ιστορίες τεσσάρων νεαρών ανδρών που άλλαξαν τον κόσμο, θα συγκλονίσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες και ανυπομονούμε να “παραβιάσουμε” ορισμένους κανόνες με το μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα του Σαμ», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...