320
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Τέσσερις συλλήψεις για την ανθρωποκτονία του οκτάχρονου Ρομά στο Ζεφύρι

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 10:29
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Τέσσερις συλλήψεις για την ανθρωποκτονία του οκτάχρονου Ρομά στο Ζεφύρι

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 10:29

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το φονικό επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου σε καταυλισμό Ρομά στο Ζεφύρι, με θύμα ένα οκτάχρονο αγόρι που έπεσε νεκρό από τις σφαίρες δύο ενόπλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δράστες κατέβηκαν από τα οχήματά τους στην οδό Μαρίνου Αντύπα και άρχισαν να πυροβολούν με δύο διαφορετικά όπλα το σπίτι της οικογένειας του παιδιού.

Μία από τις σφαίρες βρήκε το αγοράκι στο κεφάλι, ενώ τραυματίστηκε ένα ακόμη παιδάκι ηλικίας επτά ετών. Τότε οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν αμέσως στα οχήματά τους και εξαφανίστηκαν.

Ο οκτάχρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τζιπ της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Οπως διαπιστώθηκε, το παιδάκι έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι του. Η σφαίρα που δέχτηκε  προερχόταν είτε από καραμπίνα, είτε από 9άρι πιστόλι.

Ως δράστη του φονικού η μητέρα του παιδιού κατονόμασε τον νονό του!

«Πρέπει να μπουν μέσα οι δολοφόνοι. Φασαρίες έχουμε, πολλές φορές να μπουν μέσα. Βρήκαν τον γιο μου να σκοτώσουν. Και το βάφτισαν και το σκότωσαν. Οι ίδιοι το βάφτισαν, οι ίδιοι το σκότωσαν», περιέγραψε απαρηγόρητη η μάνα του αγοριού.

Την Τετάρτη η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν το προηγούμενο πρωί, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 22, 30, 26 και 22 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό επεισόδιο πήγαν στο σπίτι της οικογένειας του μικρού με τουλάχιστον τρία οχήματα και άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες και πιστόλια την στιγμή που σε υπερυψωμένο μπαλκόνι του σπιτιού βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά.

Από τα πυρά τους έπεσε νεκρός ο οκτάχρονος και, όπως προαναφέρθηκε, τραυματίστηκε άλλο ένα παιδί 7 ετών.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στο οδόστρωμα έξι κάλυκες κυνηγετικού όπλου και είκοσι κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...