308
Φωτογραφία αρχείου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερις πνιγμοί στη θάλασσα τις τελευταίες ώρες – πάνω από 50 σε 15 ημέρες!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2023, 09:49
Φωτογραφία αρχείου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερις πνιγμοί στη θάλασσα τις τελευταίες ώρες – πάνω από 50 σε 15 ημέρες!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2023, 09:49

Μέρα με τη μέρα μακραίνει η λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα, με τα επίσημα στοιχεία για τις τελευταίες δύο εβδομάδες να προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό περισσότεροι από 50 άνθρωποι. Η πλειονότητα των λουόμενων που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας το συγκεκριμένο διάστημα, ήταν άνω των 70 ετών, ενώ πέντε εξ αυτών ήταν μεταξύ 50 με 60 ετών.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, το νεότερο σε ηλικία άτομο που πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα ήταν ένας 22χρονος άνδρας στην Καβάλα την 1η Ιουλίου. Σήμερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 28χρονος σε παραλία της Θάσου.

Τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους στο νερό συνολικά τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης 79χρονος από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Επανομής.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ με διενέργεια ΚΑΡΠΑ, τελικά όμως διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Αντίστοιχα περιστατικά υπήρξαν το ίδιο απόγευμα στην παραλία Λιμανάκι Θάσου, από όπου ανασύρθηκε νεκρή μια 74χρονη, και στον Αγιο Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, όπου έχασε τη ζωή της μια 59χρονη.

Στην πρώτη περίπτωση, η λουόμενη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Στο Πόρτο Ράφτη, η 59χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πόρτο Ράφτη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή Μαρκοπούλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ποτού Θάσου, ένας 28χρονος.

Με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...