421
Από τη μεταγωγή του 39χρονου στον ανακριτή το μεσημέρι της Τετάρτης | INTIMEnews

Τέσσερις καταδίκες και δίωξη για βιασμό της αδελφής του στον 39χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Γεωργίας

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2024, 13:24
Από τη μεταγωγή του 39χρονου στον ανακριτή το μεσημέρι της Τετάρτης
|INTIMEnews

Τέσσερις καταδίκες και δίωξη για βιασμό της αδελφής του στον 39χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Γεωργίας

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2024, 13:24

Oύτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις είχε σε βάρος του ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία της 41 ετών εγκύου συντρόφου του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μαζί με τον 34χρονο συγκατηγορούμενό του, οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον ανακριτή από όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Κατά τη μεταγωγή τους στο γραφείο του ανακριτή αμφότεροι απέφυγαν να κάνουν οιαδήποτε δήλωση -σε αντίθεση με τις δηλώσεις επί δηλώσεων στις οποίες επιδόθηκε ο 39χρονος πριν από τη σύλληψή του σε διαδοχικές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στα πλάνα από την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, έδειχνε μάλιστα να περπατά με δυσκολία.

Οι αποκαλύψεις για το βαρύ ποινικό παρελθόν του δεν έχουν τέλος, καθώς όπως προκύπτει έχει καταδικαστεί τέσσερις φορές για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του, ενώ τού έχει ασκηθεί δίωξη ακόμη και για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της (έπειτα από καταγγελία της Ιούνιο του 2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη), με τη σχετική δικογραφία να βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.

«Εχουν ασκηθεί εγκλήσεις προς τον κατηγορούμενο από την πλευρά μας και ήδη υπάρχουν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις», επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Μega ο δικηγόρος της αδελφής του 39χρονου, Αντώνης Καραγιάννης.

«Την χτυπούσε για τα χρήματα, για να της αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό. Αυτό γινόταν είτε έξω από την εργασία της είτε έξω από το σπίτι της, χωρίς να την παίρνει ένα τηλέφωνο. Εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά της και με την απειλή όπλου και της ζωής της, με αλλεπάλληλα χτυπήματα που την οδηγούσαν σε νοσηλεία, προσπαθούσε ουσιαστικά να την εξαναγκάσει να του δώσει κάποιο χρηματικό ποσό», περιέγραψε, για να υπογραμμισει για τις καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Γεωργίας:

«Οι εν λόγω καταδικαστικές αποφάσεις είναι αποφάσεις φυλάκισης που ξεπερνούν τα πέντε έτη. Εχουν εκδοθεί από το 2021, 2022, 2023 και είναι αμετάκλητες. Σήμερα εκκρεμούν άλλες πέντε εγκλήσεις για να εκδικαστούν και οι δύο εξ αυτών είναι τον προσεχή Φεβρουάριο», διευκρίνισε ο κ. Καραγιάννης.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος συλληφθείς  που επιμένει να αρνείται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του:

-Σε δύο έτη και τρεις μήνες το 2021 για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.
– Σε 19 μήνες το 2022 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
– Σε 13 μήνες το 2023 ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.
– Σε έξι μήνες το 2021 για ενδοοικογενειακή απειλή.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι πώς με όλες αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις παρέμενε εκτός φυλακής, με αποτέλεσμα να φτάσει η κριθείσα κακοποιητική συμπεριφορά του  μέχρι τη δολοφονία της 41 ετών Γεωργίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...