179
Και η ελληνική σημαία μέσα στο τεράστιο ουρανικό λάβαρο | REUTERS/Yves Herman

Τεράστια ουκρανική σημαία για τη «μεγάλη ημέρα»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 20:57
Και η ελληνική σημαία μέσα στο τεράστιο ουρανικό λάβαρο
|REUTERS/Yves Herman

Τεράστια ουκρανική σημαία για τη «μεγάλη ημέρα»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 20:57

Για την Ουκρανία, η 23η Ιουνίου ήταν σημαντική ημέρα: όλα τα Δυτικά Μέσα προέβαλαν την «ιστορικότητα» των στιγμών, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση (το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) αναμενόταν να της δώσει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Ετσι έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναθροίστηκαν ευρωβουλευτές και ουκρανοί ακτιβιστές οι οποίοι ξεδίπλωσαν μία τεράστια ουκρανική σημαία μήκους 30 μέτρων, η οποία «περιλάμβανε» και τις σημαίες των ήδη μελών της ΕΕ. Ενα χάπενινγκ με νόημα.

Το πρακτορείο Reuters έγραψε ότι η απόφαση των Ευρωπαίων να δεχτούν επισήμως την Ουκρανία ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ  θα είναι «τολμηρή γεωπολιτική κίνηση», η οποία «προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ταυτόχρονα σχολίασε ότι οι μεταρρυθμίσεις καθίστανται πλέον απαραίτητες στο διευρυνόμενο μπλοκ, αν και υπολόγισε το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί σε «περισσότερο από μια δεκαετία» ώστε οι Ουκρανία και Μολδαβία να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη.

Το νόημα της απόφασης της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το χαρακτήρισε «συμβολικό». Παράλληλα αυτή η κίνηση θα δώσει το έναυσμα για ακόμη πιο φιλόδοξη επέκταση της ΕΕ στην ευρωπαϊκή Ανατολή που κάποτε συμπορευόταν με τη (σοβιετική) Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...