256
Από την επόμενη Πέμπτη, οι πολίτες στη Βρετανία δεν θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους | REUTERS/Kevin Coombs

Βρετανία: Τέλος οι μάσκες, τα πιστοποιητικά ανοσίας και η τηλεργασία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 16:00
Από την επόμενη Πέμπτη, οι πολίτες στη Βρετανία δεν θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους
|REUTERS/Kevin Coombs

Βρετανία: Τέλος οι μάσκες, τα πιστοποιητικά ανοσίας και η τηλεργασία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 16:00

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς περισσότερο από το 90% των ατόμων άνω των 60 ετών έχει ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, έκανε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Γι’ αυτό και ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου αίρεται η συντριπτική πλειοψηφία των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί τον Δεκέμβριο.

«Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τα δεδομένα δείχνουν ξανά και ξανά ότι αυτή τη κυβέρνηση έλαβε τις πιο σκληρές, αλλά σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο ίδιος, όπως γράφει ο Guardian.

Ετσι, από τις 27 Ιανουαρίου, ελάχιστα θα είναι τα κοινωνικά σημάδια που θα μαρτυρούν ότι η Βρετανία βρίσκεται εν μέσω πανδημίας, καθώς:

  • Δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση πιστοποιητικών ανοσίας σε εστιατόρια, κλαμπ και μπαρ.
  • Δεν θα επιβάλλεται από τον νόμο η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι υποχρεωτική στα καταστήματα, τις δημόσιες συγκοινωνίες και στους μαθητές στα γυμνάσια και τα λύκεια.
  • Τίθεται τέλος στην υποχρεωτική κατ’ οίκον εργασία.

Ενα από τα βασικά μέτρα που παραμένουν είναι η υποχρεωτική η πενθήμερη καραντίνα σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό.

Μάλιστα, ο Τζόνσον ανέφερε ότι «σύντομα θα έρθει και η στιγμή που θα πάψει να ισχύει και η απομόνωση για όσους διαγιγνώσκονται με λοίμωξη Covid-19».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου, στις 26 Ιανουαρίου αναμένεται να καταργηθεί και το μέτρο του υποχρεωτικού τεστ για κορονοϊό στους εκδρομείς που επιστρέφουν στη χώρα και έχουν κάνει τουλάχιστον τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...