263
Διαφήμιση της δεκαετίας του 50 για τη βρεφική πούδρα Johnson's | Johnson & Johnson

Τέλος στη βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ από την Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 14:12
Διαφήμιση της δεκαετίας του 50 για τη βρεφική πούδρα Johnson's
|Johnson & Johnson

Τέλος στη βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ από την Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 14:12

Τέλος στην παραγωγή και παγκόσμια πώληση της βρεφικής πούδρας ταλκ, τουλάχιστον με τη μορφή που τη γνωρίζουμε εδώ και πάνω από 80 χρόνια, βάζει η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, σύμφωνα με την Washington Post.

Διευκρινίζεται ότι η εταιρεία εδώ και δύο χρόνια έχει πάψει να διαθέτει τα προϊόντα της εν λόγω κατηγορίας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης του ταλκ, έπειτα από χιλιάδες αγωγές που έχουν καταθέσει καταναλωτές, με τον ισχυρισμό ότι το προϊόν περιέχει καρκινογόνες ουσίες.

Ωστόσο, η εταιρεία επανέλαβε σε ανακοίνωσή της την άποψη ότι δεκαετίες ανεξάρτητης έρευνας δείχνουν ότι το προϊόν είναι ασφαλές στη χρήση.

Ως εκ τούτου, το προϊόν θα συνεχίσει να παράγεται, αλλά με διαφορετική σύσταση και όπως έγινε γνωστό, η βασική ουσία του θα είναι άμυλο από καλαμπόκι.

«Ως μέρος της παγκόσμιας αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου μας, λάβαμε την εμπορική απόφαση να αλλάξουμε τη σύσταση της βρεφικής πούδρας και να χρησιμοποιήσουμε ως βάση το άμυλο καλαμποκιού», ανέφερε σε δήλωσή της η Johnson & Johnson.

«Στηρίζουμε τις δεκαετίες ανεξάρτητης επιστημονικής ανάλυσης από ειδικούς ανά τον κόσμο που επιβεβαιώνουν ότι η βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ της Johnson είναι ασφαλής, δεν περιλαμβάνει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Στη σύνθεσή της η βρεφική πούδρα, όπως πωλείται στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα, περιλαμβάνει ορυκτό ταλκ, το οποίο αποτελείται από συστατικά όπως μαγνήσιο, πυρίτιο και οξυγόνο.

Επίσης, το ορυκτό ως φυσικό προϊόν περιέχει αμίαντο και σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των πνευμόνων, στην περίπτωση που κάποιος το εισπνεύσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...