225
To λαϊκό προσκήνυμα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών τη Δευτέρα | Nick Paleologos / SOOC

Το δικαστήριο απαγόρευσε στα παιδιά και στη σύζυγο του Θεοδωράκη να ασχοληθούν με την κηδεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 09:58
To λαϊκό προσκήνυμα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών τη Δευτέρα
|Nick Paleologos / SOOC

Το δικαστήριο απαγόρευσε στα παιδιά και στη σύζυγο του Θεοδωράκη να ασχοληθούν με την κηδεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 09:58

Το σίριαλ (εδώ) με τα διαδικαστικά της ταφής του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη πήρε τέλος το πρωί της Τρίτης, καθώς με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, τη διοργάνωση της κηδείας του μουσικοσυνθέτη αναλαμβάνουν οριστικά οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο απαγόρευσε στην κόρη, στον γιο και στη σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

Ως γνωστόν ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει να ταφεί στο Γαλατά Χανίων, όπου είχαν κηδευτεί οι γονείς και ο αδελφός του, ωστόσο η θυγατέρα του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, επέμεινε να κηδέψει τον πατέρα της στην Εύβοια.

Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία.

Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχτηκε όσα ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Στο μεταξύ άρχισε και την Τρίτη, παρουσία πλήθους κόσμου, το λαϊκό προσκήνυμα στη σορό του Μίκη στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών. Στις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα ακολουθήσει μια τελετή αποχαιρετισμού και έπειτα η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στα Χανιά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά στη 1 μ.μ. της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...