238
| Nick Paleologos / SOOC

Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2023, 16:07
|Nick Paleologos / SOOC

Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική μπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2023, 16:07

Ως ειλημμένη απόφαση, τόσο από την ΕΟΚ όσο και από τον Δημήτρη Ιτούτη, μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση την Παρασκευή η κοινή συνεναίση λύση της συνεργασίας με τον έως τώρα ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μπάσκετ. Μάλιστα έγινε λόγος για «βελούδινο» διαζύγιο και για εξαιρετικό κλίμα στη συνάντηση που είχε ο κ. Ιτούδης με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιο.

Ο κ. Ιτούδης είχε τριετές συμβόλαιο με την ΕΟΚ, με ορίζοντα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Ωστόσο, η αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ, όπου έμεινε εκτός οκτάδας και απογοήτευσε με τις εμφανίσεις της, τον οδήγησαν προς την έξοδο –άλλωστε ούτε στο Ευρωμπάσκετ του 2022 η «επίσημη αγαπημένη» κατάφερε να διακριθεί.

Τώρα η ΕΟΚ πρέπει να βρει νέο προπονητή για να οδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στα επόμενα χρόνια.

Η προσπάθεια, πάντως, να παρουσιαστεί η λήξη της συνεργασίας του κ. Ιτούδη με την ΕΟΚ ως μια εξέλιξη χωρίς εντάσεις είναι χαρακτηριστική, καθώς στην επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας για τη συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε την Παρασκευή τονίστηκαν τα εξής:

«Οι δύο άνδρες έκαναν σε άριστο κλίμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του φετινού καλοκαιριού, συζητώντας με λεπτομέρειες όλη την πορεία από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

Αυτό που αμφότεροι επισήμαναν και στο οποίο στάθηκαν, είναι ότι η Εθνική Ομάδα είναι αυτή που πρέπει να συνεχίσει να ενώνει τους έλληνες φιλάθλους και να διατηρήσει τη φιλοσοφία και τη στόχευση, που έμπρακτα φάνηκε ότι υπηρετεί, παράλληλα με την αγωνιστική της προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...