586
Ο Τερίμ στην Τούμπα. Είδε την ομάδα του να δέχεται τέσσερα γκολ από τον ΠΑΟΚ | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 09:00
Ο Τερίμ στην Τούμπα. Είδε την ομάδα του να δέχεται τέσσερα γκολ από τον ΠΑΟΚ
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 09:00

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, το ρεπορτάζ περιέγραφε ως οριστική την απόφαση για την απομάκρυνση του πολυδιαφημισμένου Φατίχ Τερίμ από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, λίγους μόλις μήνες μετά την πρόσληψή του και ενώ οι υποχρεώσεις των Πρασίνων, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, δεν έχουν καν ολοκληρωθεί. Το πρωί πια της Παρασκευής, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του 70χρονου προπονητή, ενώ και αυτός εξέδωσε δήλωση-αποχαιρετισμό. Ηταν αδύνατον να συνεχίσει ως προπονητής του Παναθηναϊκού υπό τις συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η ομάδα, όχι χωρίς και δική του ευθύνη…

Ο τούρκος προπονητής, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο με πολλές φιλοδοξίες και υποσχέσεις για νταμπλ, ως αντικαταστάτης του επιτυχημένου Ιβάν Γιοβάνοβιτς –μια αντικατάσταση ακατανόητη, αν όχι παράλογη– απέτυχε παταγωδώς: επί των ημερών του περίφημου «Ιμπερατόρ», ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ελάχιστα ανταγωνιστικός και έφτασε να διασύρρεται από τον ΠΑΟΚ (συντριβή 4-1 στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη), προκαλώντας τη χλεύη των αντιπάλων και την οργή των οπαδών του, που ευλόγως στράφηκαν και κατά των επιλογών της διοίκησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Τερίμ συναντήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, με τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο, και οι δυο τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν μαζί. Ετσι, η συνεργασία του τούρκου προπονητή με τους Πρασίνους έληξε 13 μήνες πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος μέχρι την απομάκρυνση του κ. Γιοβάνοβιτς ήταν βοηθός του Σέρβου στα πράσινα αποδυτήρια. Επειτα ανέλαβε προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου, βοηθώντας την ομάδα της Μαγνησίας να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο κ. Κόντης θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Αρη στις 25 Μαΐου.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Φατίχ Τερίμ. Ο τούρκος τεχνικός εργάστηκε έξι μήνες στο Τριφύλλι. Συνολικά καθοδήγησε την ομάδα μας σε 26 αγώνες, καταγράφοντας 14 νίκες, έξι ισοπαλίες, έξι ήττες και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ευχαριστούμε τον Φατίχ Τερίμ και το επιτελείο του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής διαδρομής τους».

Από την πλευρά του ο κ. Τερίμ ανακοίνωσε και αυτός την αποχώρησή του απ’ τον πάγκο του Παναθηναϊκού σε μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, καθώς όπως τόνισε μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Αλαφούζο διαπίστωσαν πως τα πλάνα τους για τη σεζόν 2024/25 «δεν ήταν ταυτισμένα».

Αναλυτικά η δήλωση του Φατίχ Τερίμ:

«Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα μου και εγώ κάναμε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό, με όλη μας τη δύναμη, για να τελειώσουμε τη σεζόν 2023/24 ως πρωταθλητές και να κάνουμε τους φίλους του Παναθηναϊκού να βιώσουν μια εμπειρία που δεν έχουν βιώσει εδώ και 13 χρόνια.

Χθες βράδυ, ο πρόεδρος Αλαφούζος και εγώ συναντηθήκαμε και αξιολογήσαμε την κατάσταση μαζί, στην οποία είδαμε ότι τα πλάνα μας για τη σεζόν 2024/25 δεν ήταν ταυτισμένα. Σαν αποτέλεσμα της συνάντησης, αποφασίστηκε ότι η επαγγελματική μας σχέση δεν θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φίλους του Παναθηναϊκού που μας υποστήριζαν σε αυτούς τους έξι μήνες που ήμασταν στη Αθήνα, τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο, καθώς και το προσωπικό της ομάδας και είμαι ευγνώμων στην ποδοσφαιρική κοινότητα που εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό στην ομάδα μου και σε εμένα σε κάθε ευκαιρία.

Ειλικρινά εύχομαι στον Παναθηναϊκό να έχει ένα επιτυχές μέλλον. Ελπίζω να συναντηθούμε σε νέα μονοπάτια και όχι σε τόσο μακρινά ταξίδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...