671
Ο Τζον φαν'τ Σιπ έμεινε για 2,5 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής | IntimeSports

Τέλος ο Φαν’τ Σιπ από την Εθνική

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 16:46
Ο Τζον φαν'τ Σιπ έμεινε για 2,5 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής
|IntimeSports

Τέλος ο Φαν’τ Σιπ από την Εθνική

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 16:46

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας αποτελεί ο Τζον φαν’τ Σιπ. Ο ολλανδός προπονητής με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού ύστερα από 2,5 χρόνια.

Ο 57χρονος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής το καλοκαίρι του 2019 και σε 26 αγώνες μέτρησε 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες. Παρότι υπήρχε διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο τα δεδομένα άλλαξαν, με τον Ολλανδό να αποφασίζει να ανακοινώσει μόνος του το τέλος της συνεργασίας τους.

Στην ανάρτησή του, ο Φαν΄τ Σιπ κατηγορεί την ΕΠΟ ότι καθυστέρησε πολύ να πάρει μια απόφαση και υποστηρίζει πως δεν είχαν κοινή συνισταμένη και ίδιο όραμα οι δύο πλευρές.

Η ανάρτηση του Φαν’τ Σιπ:

Θέλω να ανακοινώσω ότι αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό μου team, μετά από 2,5 χρόνια να μη συνεχίσω στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας από τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και δώσαμε έμφαση στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχήματος της ομάδας. Παρουσιάσαμε μία νεανική ομάδα με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες για το μέλλον της Εθνικής. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα που οι αθλητές και οι προπονητές αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην προτεραιότητά μας: στην Εθνική και στο ποδόσφαιρο.

Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την διαδικασία της προπόνησης, το στυλ παιχνιδιού που άρχισε να δίνει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα. Σε αυτή τη διαδικασία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, πάντα όμως με το όραμά μας και με το πως θέλαμε να προοδεύσουμε ως ομάδα.

Έγιναν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ωστόσο η ΕΠΟ πήρε πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, με αποτέλεσμα να νιώσω πως ήταν η στιγμή για να προχωρήσω.

Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές για να αναπτυχθούν και να παίξουν.

Αυτό χρειάζεται χρόνο και περισσότερους Έλληνες στην Super League, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν με την εθνική ομάδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John van’t Schip (@johnvantschip)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News