217
Ο Ολαφ Σολτς παραδίδει την αποχαιρετιστήρια ανθοδέσμη στην Ανγκελα Μέρκελ | REUTERS/Fabrizio Bensch

Τέλος εποχής στη Γερμανία: Η Μέρκελ παρέδωσε τα κλειδιά της καγκελαρίας στον Σολτς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 17:44
Ο Ολαφ Σολτς παραδίδει την αποχαιρετιστήρια ανθοδέσμη στην Ανγκελα Μέρκελ
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Τέλος εποχής στη Γερμανία: Η Μέρκελ παρέδωσε τα κλειδιά της καγκελαρίας στον Σολτς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 17:44

Επειτα από 16 χρόνια, η καγκελαρία έχει νέο ένοικο. Το απόγευμα της Τετάρτης, η Ανγκελα Μέρκελ παρέδωσε το γραφείο της στον Ολαφ Σολτς, ευχόμενη «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα».

«Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας», είπε η Μέρκελ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην καγκελαρία.

«Πετύχατε σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο νέος καγκελάριος, προσφέροντας στην προκάτοχό του πλέον μια ανθοδέσμη. Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην καγκελαρία, καθώς η Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της καγκελαρίας, ο Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα» (αναφερόταν στην προέλευση της προκατόχου του από το κρατίδιο του Μακλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας, στην πρώην Ανατολική Γερμανία).

Η Ανγκελα Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα η εκλογή του Σολτς από την Μπούντεσταγκ και η ορκωμοσία, η δική του και των μελών της κυβέρνησής του.

Δύο φωτογραφίες με 16 χρόνια διαφορά: Η Ανγκελα Μέρκελ με τον Ολαφ Σολτς, στην καγκελαρία την Τετάρτη και με τον επίσης Σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, το 2005, όταν πήρε τη θέση του – REUTERS/Fabrizio Bensch/Wolfgang Rattay

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...