220
Ενα ιστορικό σοκολατάκι-σύμβολο της Αυστρίας μπορεί να χαθεί οριστικά την εποχή του κορονοϊού | .

Τέλος εποχής και για το ξακουστό «σοκολατάκι του Μότσαρτ»;

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 19:11
Ενα ιστορικό σοκολατάκι-σύμβολο της Αυστρίας μπορεί να χαθεί οριστικά την εποχή του κορονοϊού
|.

Τέλος εποχής και για το ξακουστό «σοκολατάκι του Μότσαρτ»;

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 19:11

Οι ουρανίσκοι όσων το γευτήκαν γνωρίζουν ότι είναι καλό σοκολατάκι, που συνδυάζει την πικράδα του κακάο με την γλυκιά αψάδα της φιστικόπαστας. Αλλά και στο μάτι δεν είναι άσχημο: στρογγυλό, με χρυσαφένιο περιτύλιγμα κεκοσμημένο από πορτρέτο του Μότσαρτ.

Ο λόγος για το πασίγνωστο αυστριακό «σοκολατάκι Μότσαρτ», το οποίο έδρεψε δάφνες από το 1890 μέχρι την εποχή μας όμως πλέον κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ναι μεν η επιχείρηση Mirabell κατέχει τα δικαιώματα εμπορίας του Echte Salzburger Mozartkugeln, όμως η αποκλειστική παρασκευάστρια αυτού του γλυκίσματος είναι η έχουσα κηρύξει πτώχευση Salzburg Schokolade – η σχετική δικαστική διαδικασία αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη στο Ζάλτσμπουργκ. Εφέτος, όπως γίνεται αντιληπτό, οι πωλήσεις δεν ξεκίνησαν όπως αναμενόταν και η παραγωγή σταμάτησε.

Για εκατομμύρια τουρίστες τα «σοκολατάκια του Μότσαρτ» υπήρξαν το καλύτερο σουβενίρ από την Αυστρία επί δεκαετίες, ωστόσο η απουσία τουριστών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ακύρωση εκθέσεων και χριστουγεννιάτικων αγορών, η γενική συρρίκνωση της κατανάλωσης κ.λπ., όλα έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση των πωλήσεών τους.

Ναι, ακόμη και αυτά τα φημισμένα σοκολατάκια πληρώνουν το τίμημα της πανδημίας.

Ο CEO της πτωχευσάσης Salzburg-Schokolade ανέφερε και έναν άλλον λόγο συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών: η πανδημία ματαίωσε τη διενέργεια γάμων, γενεθλίων και οικογενειακών εορταστικών συναθροίσεων όπου οι Αυστριακοί συνήθιζαν να καταναλώνουν «σοκολατάκια Μότσαρτ».

Εφέτος θα διακινηθούν στην εποχική αγορά με τους τρέχοντες (λίαν περιοριστικούς) όρους λειτουργίας της προϊόντα «Μότσαρτ» σε προσφορά και μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...