280
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά οπαδούς του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης για να μην συμμετάσχει στην ορκωμοσία του Μπάιντεν | Garrett Graham via REUTERS

Τελικά ο Τραμπ έγραψε επιστολή στον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 09:35
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά οπαδούς του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης για να μην συμμετάσχει στην ορκωμοσία του Μπάιντεν
|Garrett Graham via REUTERS

Τελικά ο Τραμπ έγραψε επιστολή στον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 09:35

O Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην παρέδωσε την εξουσία όπως έπρεπε, καθώς σηκώθηκε και έφυγε από τον Λευκό Οίκο και την Ουάσινγκτον, ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ, αλλά τελικά άφησε μια επιστολή στον διάδοχό του.

Την ύπαρξη της επιστολής –συνηθίζεται ο απερχόμενος να αφήνει ένα γράμμα στον επόμενο– την αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Τετάρτης, λέγοντας μάλιστα ότι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή.

«Ο πρόεδρος έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα μιλήσω για αυτή πριν μιλήσω με τον ίδιο, αλλά ήταν γενναιόδωρη», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Το θέμα είναι βέβαια πότε και αν θα μιλήσουν οι δυο τους. Ο Τραμπ παραμένει αμετανόητος και δεν παραδέχεται την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Εφυγε από την Ουάσινγκτον, υποσχόμενος ότι «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επιστρέψω» και έγινε δεκτός με επευφημίες από οπαδούς του στη Φλόριντα όπου σκοπεύει να περάσει τη ζωή του στο εξής.

Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο όπου θα διαμείνει ο Τραμπ, είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υποστηρικτές του, κρατώντας αμερικανικές σημαίες, λάβαρα της προεκλογικής εκστρατείας του και διάφορα πλακάτ. «Συντριπτική νίκη του Τραμπ», έγραφε το ένα από αυτά, που το κρατούσε, κλαίγοντας, μια γυναίκα. «Καλωσόρισες στο σπίτι» ή «Τραμπ 2024», έγραφαν άλλα. Η αυτοκινητοπομπή έκοψε ταχύτητα και ο Τραμπ φάνηκε να χαμογελάει και να χαιρετάει το πλήθος.

«Σας αγαπάμε», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Λίγο πιο πέρα, μια ομάδα υποστηρικτών του Μπάιντεν κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα: «Έχασες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...