281
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Δόμνα Μιχαηλίδου και πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία | Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταίο αντίο στον άτυχο εθελοντή πυροσβέστη – στην κηδεία και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 16:59
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Δόμνα Μιχαηλίδου και πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία
|Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταίο αντίο στον άτυχο εθελοντή πυροσβέστη – στην κηδεία και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 16:59

Συγγενείς και φίλοι είπαν, το μεσημέρι, το τελευταίο αντίο στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που πέθανε την Παρασκευή, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στην κηδεία του, που έγινε δημοσία δαπάνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Ανω Λιόσια, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου προσήλθε στην εκκλησία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Δίπλα της, στα σκαλιά της εκκλησίας, ήταν η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και πλήθος κόσμου.

Ο 38χρονος Βασίλης Φιλώρας, πατέρας δύο παιδιών, πέθανε στο ΚΑΤ, όπου είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος, όταν έπεσε στο κεφάλι του κολόνα της ΔΕΗ.

Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη ύστερα από απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ως «αναγνώριση της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας του», «όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την άφιξή της στην κηδεία – ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Βασίλης Φιλώρας θεωρούνταν ο καλύτερος χειριστής drones στην Ελλάδα και μάλιστα έφτιαχνε μόνος του drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία.

Απονομή σύνταξης στην οικογένεια του Φιλωρά

Την απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Oπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός η κίνηση αυτή ήταν «το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε» ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...