900
Με τρεις σημαίες -την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ- το φέρετρο της Φώφης καταφθάνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης | ERT/WebTV

Τελευταίο «αντίο»: Με τρεις σημαίες το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 08:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/10/2021, 12:44
Με τρεις σημαίες -την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ- το φέρετρο της Φώφης καταφθάνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης
|ERT/WebTV

Τελευταίο «αντίο»: Με τρεις σημαίες το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 08:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/10/2021, 12:44

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα στη Μητρόπολη και στο Α’ Νεκροταφείο. Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της Kεντροαριστεράς μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας τη γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο ταξίδι της.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο τον κόσμο, ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

H σορός της Φώφης έφτασε λίγο πριν από τις 9 π.μ. στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Το φέρετρο, όπως περιέγραψε το ertnews.gr που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες, ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως εν ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα προγραμματίστηκε να διαρκέσει μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι οπότε, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία. Θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Η Γεννηματά ένωσε με τον χαμό της το περίφημο «όλον ΠΑΣΟΚ». Δεν ήταν μόνο οι συνεργάτες της, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ή τα στελέχη του κόμματος που πήγαν να της πουν το ύστατο «χαίρε». Εμφανίστηκαν και στελέχη που για τον έναν ή τον άλλον λόγο είχαν αποστασιοποιηθεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ακουμπά το φέρετρο της Φώφης (INTIMENEWS)
Μιχάλης Κατρίνης, Χάρης Καστανίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλα μέλη της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ από νωρίς έξω από τη Μητρόπολη (INTIMENEWS)

Με λυγμούς πάνω από το φέρετρο της Φώφης ο Παύλος Χρηστίδης (INTIMENEWS)
Ο Πύρρος Δήμας αποχαιρετά τη Φώφη (SOOC)
O Ανδρέας Λοβέρδος στο παρεκκλήσι (INTIMENEWS)
Περίλυπη η Τόνια Αντωνίου, η οποία θα πάρει τη βουλευτική έδρα της Φώφης στον Νότιο Τομέα Αθηνών (INTIMENEWS)
Συντετριμμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης αφήνει ένα λουλούδι στο φέρετρο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
Ο Κώστας Λαλιώτης αποχαιρετά τη Φώφη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Ανάμεσα στους συνεργάτες, πολιτικούς συντρόφους αλλά και αντιπάλους που βρέθηκαν την Τετάρτη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, πλήθος ανώνυμων πολιτών, από όλες τις γωνιές της χώρας, πήγαν να πουν ένα τελευταίο «αντίο» στη Γεννηματά και να αφήσουν ένα λουλούδι πάνω από το φέρετρό της. Ιδιαίτερα συγκινητικό ένα γράμμα που άφησε ένα επτάχρονο κοριτσάκι, η Κατερίνα: «Σ’ αγαπώ, μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι».

Το μήνυμα της επτάχρονης Κατερίνας στο φέρετρο της Φώφης (INTIMENEWS)

To ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησε και διαδικτυακά τη Φώφη Γεννηματά, αναρτώντας κάποια λόγια της. «Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει…»

Στο λαϊκό προσκύνημα έσπευσαν, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου στην ουρά για να αποχαιρετήσουν τη Φώφη Γεννηματά (INTIMENEWS)
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης περιμένει να αποτίσει φόρο τιμής (ΙΝΤΙΜΕΝEWS)
Οι υφυπουργοί Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και Πάνος Τσακλόγλου αποχωρούν αφού αποχαιρέτησαν τη Φώφη (SOOC)

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης εμφανίστηκε το μεσημέρι και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη σύζυγό του Γεωργία.

«Ήξερα από πολύ παλιά στη Μεσσηνία τον πάτερα της που ήταν εκεί βουλευτής. Έδειξε αξιοπρέπεια, έδειξε τι θα πει να είσαι καθώς πρέπει, πολιτικά ώριμη, αγωνίστρια και έδωσε παράδειγμα για όλο τον πολιτικό κόσμο, παράδειγμα συνέπειας και παράδειγμα μαχητικότητας. Και σήμερα είναι βαριά μέρα για όποιον καταλαβαίνει», είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάνω από το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά (SOOC).

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της εκλιπούσης, οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο, όπου ο Δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια έχει ζητήσει, αντί στεφάνων, να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...