276
Μένει να δούμε αν θα επαναληφθούν τέτοιες εικόνες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας | INTIMEnews

Τελευταία ενημέρωση: Πυκνό χιόνι και στην Αττική τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 13:08
Μένει να δούμε αν θα επαναληφθούν τέτοιες εικόνες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας
|INTIMEnews

Τελευταία ενημέρωση: Πυκνό χιόνι και στην Αττική τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 13:08

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις πυκνές χιονοπτώσεις που φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς», μπαίνει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και η Αττική. Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που θα κινηθούν μέσω του εθνικού οδικού δικτύου (Αθηνών – Λαμίας) μετά το Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται σφοδρή χιονοθύελλα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, οι χιονιοπτωσεις που θα εκδηλώνονται την Κυριακή στο Αιγαίο, θα γίνουν κατά τόπους ακόμη πιο έντονες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και θα  επηρεάσουν κυρίως μετά το μεσημερι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χωρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Στην Αττική οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθουν κυρίως κατά τη διαρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.

«Οσοι από εσάς είναι να ταξιδέψετε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας προς το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά να γνωρίζετε ότι οι χιονοπτώσεις κατά τόπους εκεί θα είναι πυκνές και η ορατότητα πολύ περιορισμένη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους (χιονοθύελλα)», προειδοποιεί ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ σε ανάρτησή του στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook (δείτε τη κάτω).

Ειδικά στην Εύβοια, τονίζει, τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα καθώς το ύψος του χιονιού στα ανατολικά παράκτια αλλά και ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 40-50 εκατοστά συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων (χιονοθύελλα).

Για χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Το δριμύ ψύχος θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη, με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και ισχυρό παγετό στις περισσότερες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Εως και -18 βαθμούς Κελσίου στο ορεινά!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...