194
H φωτογραφία της Αθανασίας Συγγελάκη στην αποχαιρετιστήρια αναρτηση του γιου της | Facebook

Τελευταία αυλαία για τη δημοσιογράφο Αθανασία Συγγελάκη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2024, 11:46
H φωτογραφία της Αθανασίας Συγγελάκη στην αποχαιρετιστήρια αναρτηση του γιου της
|Facebook

Τελευταία αυλαία για τη δημοσιογράφο Αθανασία Συγγελάκη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2024, 11:46

Τη μητέρα του – ανταποκρίτρια επί σειρά ετων της ΕΡΤ, του BBC και της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle στην Ρώμη- Αθανασία Συγγελάκη, που έφυγε από τη ζωή, αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook (κάτω), ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής στην Ιταλία, Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης.

«Η μητέρα μου, Αθανασία Συγγελάκη, “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι.

Στην πρώτη της ζωή, λάτρεψε το θέατρο και συνεργάστηκε με θιάσους όπως του Αλεξανδράκη, Βανδή, Βεργή και το Εθνικό, παίζοντας σε δεκάδες θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. Δάσκαλός της, ο Κάρολος Κουν, στο Θέατρο Τέχνης.

Στη δεύτερη ζωή της αγάπησε την δημοσιογραφια, ως ακούραστη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 2, οπως και του ΒΒC και της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle στην Ρώμη. Συνεργάστηκε με την Rai, ως ηθοποιός και στις ξένες εκπομπές της», γράφει στην ανάρτησή του ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης και καταλήγει στον αποχαιρετισμό του:

«Της οφείλω πάρα πολλά. Από τα ελληνικά μου, μέχρι την δουλειά μου και μια μεγάλη “μαγκιά”, που την χαρακτήριζε όσο τίποτε άλλο: την ηθική υποχρέωση να υπερασπίζεσαι τον ασθενέστερο, τον ξεχασμένο, αυτόν που δεν έχει υλικό αντάλλαγμα να σου προσφέρει, χωρίς να υπολογίζεις το όποιο κόστος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...