508
Ο άτυχος Μάιλς όταν πρωτοέφτασε στο κέντρο διάσωσης πτηνών | Rogers Wildlife Rehabilitation Center/Facebook

Τέξας: Ανδρας οδήγησε 800 χιλιόμετρα για να σώσει ένα αβγό

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 17:01
Ο άτυχος Μάιλς όταν πρωτοέφτασε στο κέντρο διάσωσης πτηνών
|Rogers Wildlife Rehabilitation Center/Facebook

Τέξας: Ανδρας οδήγησε 800 χιλιόμετρα για να σώσει ένα αβγό

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 17:01

Ο Μάιλς, ένας νεοσσός γεωκόκκυγας –«roadrunner» στα αγγλικά, όπως το ομώνυμο πτηνό που κυνηγά στα Looney Tunes ο Γουίλι το Κογιότ– δεν έμεινε στον κόσμο για πολύ. Κατάφερε να ζήσει μόλις 120 ώρες, αλλά αυτό δεν έγινε χωρίς κάθε άνθρωπος που βρέθηκε στη σύντομη πορεία του να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για το αντίθετο.

Ολα ξεκίνησαν, όπως σημειώνει ο Guardian, όταν ένας άνδρας ξεχορτάριαζε οικόπεδό του κοντά στην Οντέσα, στα δυτικά του Τέξας. Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι είχε κάνει ένα τεράστιο λάθος: είχε καταστρέψει κατά λάθος μια φωλιά, σπάζοντας τα αυγά που περιείχε.

Ενα αβγό, όμως, κύλησε από τη φωλιά χωρίς να έχει πάθει κάτι. Και ο νεαρός άνδρας έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να το σώσει. Με μεγάλη προσοχή κράτησε το αβγό στο ένα χέρι του για να το διατηρήσει ζεστό και με το άλλο οδήγησε περίπου 800 χιλιόμετρα μέσα σε 11 ώρες έως το σπίτι του στο Λάφκιν, στην άλλη άκρη της Πολιτείας.

Το αβγό εκκολάφθηκε το βράδυ της 30ής Μαΐου. Οταν o άνδρας δεν βρήκε καμία υπηρεσία κοντά στο σπίτι του που θα μπορούσε να φροντίσει το νεογέννητο, η γυναίκα του πήρε την απόφαση να οδηγήσει περίπου 260 χιλιόμετρα έως ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο διάσωσης πουλιών στα περίχωρα του Ντάλας, στο Χάτσινς του Τέξας. «Ολα αυτά για ένα πουλί που άλλοι θα είχαν αφήσει να πεθάνει» σημειώνει ο Τζόναθαν Εντουαρντς στην Washington Post.

Τον νεοσσό παρέλαβε σε ένα κουτί η Πόλα Χέιγκαν, εθελόντρια στο Rogers Wildlife Rehabilitation Center, και του δόθηκε το όνομα Μάιλς. Οπως έγραψε η ίδια σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook, ο νεοσσός πήρε το όνομά του από το τραγούδι «Miles and Miles of Texas» του Ρεντ Στίγκαλ – ως αναφορά στο οδοιπορικό του προς το κέντρο αποτοξίνωσης, προτού κερδίσει λίγες ημέρες ζωής.

Η 70χρονη εθελόντρια έμεινε άναυδη από την προσπάθεια του ζευγαριού να σώσει τον Μάιλς. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε στην Washington Post. «Αυτό μου λέει ότι είναι και οι δύο πολύ καλόκαρδοι».

Ο Μάιλς τα πήγε καλά τις πρώτες ημέρες στο κέντρο. Αλλά στις 3 Ιουνίου οι εργαζόμενοι εκεί ανησύχησαν: το πουλί είχε σταματήσει να τρώει και δεν κατάφερνε να πάρει βάρος με εκθετικό ρυθμό, κάτι χαρακτηριστικό για νεοσσούς που εκκολάπτονται. Ο Μάιλς πέθανε την επόμενη ημέρα.

Το κέντρο αποκαθιστά το 90% έως 95% των πτηνών που φροντίζει, δήλωσε η Χέιγκαν, αλλά τα εκκολαπτόμενα πουλιά πεθαίνουν σε υψηλότερο ποσοστό από τα ενήλικα.

Το οδοιπορικό του Μάιλς δεν είχε το καλό τέλος που του άξιζε. Οπως δήλωσε όμως η Χέιγκαν, μπορεί ο θάνατος του Μάιλς να τη στενοχώρησε, δεν μείωσε όμως καθόλου τη δύναμη που της έδωσε η προσπάθεια του ζευγαριού να σώσει ένα αβοήθητο πλάσμα από βέβαιο θάνατο. «Το να δουλεύω εκεί εθελοντικά ανανεώνει την πίστη μου στην ανθρωπότητα» είπε η Χέιγκαν. «Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να βλέπω πόσο καλόκαρδοι είναι».

Κανείς δεν ενημέρωσε το ζευγάρι ότι ο Μάιλς πέθανε. Η Χέιγκαν είπε ότι αν έκανε αυτό το τηλεφώνημα, θα ευχαριστούσε το ανδρόγυνο για την καλοσύνη τους και ότι άνθρωποι σαν κι αυτούς είναι που κάνουν τη διαφορά: «Το πιστεύω πραγματικά αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...